Η Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου, ο μεγαλύτερος επενδυτής στην περιοχή

Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΕΡΓΑ 3,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 22:03

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» εντάσσεται η βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων, με ενδεικτικό τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης», μετά από πρόταση της ΔΕΥΑ Τυρνάβου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.850.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Ουσιαστικά αφορά την αναβάθμιση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Τυρνάβου και την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 500 KWp.

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης σημείωσε με έμφαση: «Με την πράξη αυτή ολοκληρώνεται η υποβολή προτάσεων έργων της επιχείρησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα έργα που εντάχθηκαν έχουν σκοπό την αναβάθμιση των δικτύων διανομής (ύδρευση – αποχέτευση – βιολογικοί καθαρισμοί), την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών του Δήμου, την προστασία του υδατικού δυναμικού της περιοχής και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των έργων υποδομής αρμοδιότητάς της.

Ο στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και φυσικά η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου με την υλοποίηση των έργων.

Το Φ/Β πάρκο 500 KWp που θα κατασκευαστεί είναι ένα έργο πιλοτικό για την περιοχή, με το οποίο θα μειωθεί αισθητά το ενεργειακό κόστος της επιχείρησης αλλά ταυτόχρονα θα βελτιωθεί σημαντικά και το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου πλέον αποδεικνύεται έμπρακτα ο μεγαλύτερος επενδυτής στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και αυτό θα έχει άμεση σχέση με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνδημοτών μας, πράγμα το οποίο είναι το επιδιωκόμενο.

Το μέλλον της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου διαγράφεται ιδιαίτερα θετικό πλέον».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass