Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρα μνήμης για τους νεκρούς του ελικοπτέρου Χιούι

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ *«ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ» ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΕΞΙΔΑ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:29

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, τελέσθηκε χθες από την 1η Στρατιά επιμνημόσυνη δέηση για τους τέσσερις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν στο πλαίσιο αποστολής τους, συνετρίβη στο Σαραντάπορο.

Το ελικόπτερο συνετρίβη πριν δύο χρόνια, το πρωί της 19ης Απριλίου 2017 και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς έχασαν τη ζωή τους οι αντιστράτηγοι Ιωάννης Τζανιδάκης, Θωμάς Αδάμος, Δημοσθένης Γούλας και Κωνσταντίνος Χατζής ενώ επέζησε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Την επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου τέλεσε ο μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτων ενώ στην εκδήλωση μνήμης παρευρέθηκαν ο Α/ΓΕΣ Γ. Καμπάς, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, Κων. Φλώρος, ο διοικητής του Δ’ Σ.Σ., Χαρ. Λαλούσης, ο επιτελάρχης του ΑΤΑ, Κων. Κελάρης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου, η μοναδική επιζήσασα Βασιλική Πλεξίδα, οι οικογένειες των εκλιπόντων, ο πρώην διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκης, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ., ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αθ. Βερέμης και κάτοικοι της περιοχής.

Με τη Βασιλική Πλεξίδα σε δηλώσεις της μεταξύ άλλων να σημειώνει πως «πιο έντονα θυμάμαι τη διάσωσή μου από την Παναγία που την είδα ολοζώντανα να με ξεριζώνει με το κάθισμα μέσα από τα συντρίμμια και να με βγάζει και να με τοποθετεί» έξω από το μοιραίο ελικόπτερο προσθέτοντας ότι «μας κρατούσε συντροφιά επί 2,5 ώρες μέχρι να έρθουν και να μας εντοπίσουν».

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα