Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η Λάρισα, πόλη ελληνική και όχι πολυπολιτισμική»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΩΝ. ΒΑΪΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 16:04

«Εμείς επιθυμούμε να αναδείξουμε την πραγματική ταυτότητα της πόλης μας που έχει διαμορφωθεί μέσα από τους κοινούς αγώνες αντίστασης και από δυνάμεις της δημιουργίας. Μια Λάρισα, πόλη ελληνική και όχι πολυπολιτισμική.

Πόλη με αξίες και ιστορία που έρχονται από το βάθος του χρόνου και δεν κατασκευάζονται με βάση τα κελεύσματα περιστασιακών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. Θέλουμε τη Λάρισα πόλη, τη “Λαρισαίων πολιτεία”» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Κωνσταντίνος Βαϊούλης και επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν».

Εγκαινιάζοντας το εκλογικό κέντρο της «δημοτικής πατριωτικής κίνησης», στον πεζόδρομο της Κούμα 44, ο κ. Βαϊούλης παρουσίασε μέρος του προγράμματος του συνδυασμού, για να τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι «η βαθιά μας πίστη στον αξιακό μας κώδικα, η αγάπη μας για την πατρίδα, η αγωνία μας για τα τεκταινόμενα αλλά και το ενδιαφέρον μας να προσφέρουμε ενεργά στην πόλη μάς ώθησαν στο να συγκροτήσουμε τη δημοτική κίνηση.

Το ελληνικό κράτος, τα τελευταία κυρίως χρόνια, κάνει το παν για να καταργήσει «των Ελλήνων τις Κοινότητες». Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν είναι παρά η διάχυση της εξουσίας του «κέντρου», ενός κέντρου αφελληνισμένου και μεταπρατικού, με αγωγούς τα συστημικά κόμματα, που αποδέχτηκαν ακόμα και τη μετατροπή αυτού του «κέντρου» σε υποδοχέα της βούλησης ενός υπερεθνικού διευθυντηρίου. Εμείς πιστεύουμε βαθιά στο δίπτυχο Κοινότητα και Ταυτότητα.

Η Κοινότητα είναι βασικό συστατικό ομοιογένειας. Μόνο μία Κοινότητα μπορεί να βάλει στόχους πέρα από το "θεαθήναι"».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τουλάχιστον σε ένα πρώτο επίπεδο οι παγκοσμιοποιημένοι μηχανισμοί επικοινωνίας (από το οικονομικό πεδίο μέχρι τα κοινωνικά δίκτυα) έχουν ως πρώτο θύμα ή παράπλευρη απώλεια την ταυτότητα, όπως κι αν προσδιορίζεται από τον καθένα: από την εθνική ομοιογένεια, την επαγγελματική τάξη, την κοινωνική αναγνωσιμότητα».

Για να καταλήξει τονίζοντας ότι «δεν είμαστε "επαγγελματίες" πολιτικοί αλλά άνθρωποι της εργασίας, του καθημερινού μόχθου, που έχουμε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον των παιδιών μας και γι’ αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που συμμερίζονται αυτές τις αρχές να στηρίξουν την κίνησή μας και να μας συνδράμουν στον ωραίο αυτόν αγώνα». 

Gallery άρθρου