Η ρύπανση των ποταμών και η συζήτηση στο Περιφερειακό

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΤ. ΑΔΑΜΟΥ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:08

Στο ζήτημα που δημιουργήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για τη ρύπανση ποταμών, αναφέρεται ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντ. Αδάμου, ο οποίος προκάλεσε και τη συζήτηση με την επερώτησή του.

Και εξηγεί:

«Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16/4 κατέθεσα επερώτηση για τη ρύπανση των ποταμών Τιταρήσιου και Ελασσονίτη. Ζητούσα να ενημερωθεί το Π.Σ. και οι κάτοικοι της περιοχής για τα μέτρα που έλαβε ή πρόκειται να πάρει η Περιφέρεια για την εξυγίανση των ποταμών. Κλείνοντας την ανάπτυξη της επερώτησης και επειδή θεωρούμε ότι τέτοια σοβαρά θέματα δεν πρέπει να μένουν στον τύπο που προβλέπεται από τον κανονισμό του Π.Σ. ο οποίος προβλέπει συζήτηση μόνο μεταξύ επερωτώντος και περιφερειάρχη, ζήτησα όπως πάντα κάνουμε ως παράταξη σε τέτοιες περιπτώσεις (βλέπε παλαιότερες επερωτήσεις για τα προβλήματα μαθητών, αγροτών, κλπ) να τοποθετηθούν επί του θέματος τόσο οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων όσο και παρευρισκόμενοι πολίτες που έχουν γνώση του θέματος.

Στη συνεδρίαση παρευρισκόταν και ο πρώην π. σύμβουλος Δ. Κουρέτας ο όποιος ως μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος με τις ευλογίες της πλειοψηφίας του Π.Σ στη θητεία 2011 - 2014 είχε πάρει μέρος σε έλεγχους στην ίδια περιοχή. Η πλειοψηφία του Π.Σ. δεν δέχτηκε να μιλήσει κανείς άλλος προτάσσοντας τον κανονισμό. Η τοποθέτησή μου αυτή έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να επιχειρήσουν να την εκμεταλλευτούν λόγω και της προεκλογικής περιόδου. Είναι γνωστό κ. Αγοραστέ ποιος λειτουργεί και αποτελεί στην πράξη όχημα της αντιλαϊκής κυβερνητικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας και για να γνωρίζει ο κόσμος πόσο δημοκρατικά λειτουργεί ο κανονισμός και τι ακριβώς συμβαίνει στο Π.Σ. Εμείς ως παράταξη είχαμε καλέσει κάτοικους των γύρω χωριών να συμμετέχουν στο Π.Σ. και φυσικά θα διεκδικούσαμε να μιλήσουν. Δυστυχώς θα αντιμετωπίζονταν και οι ίδιοι με ανάλογο τρόπο από τον «δημοκρατικό» κανονισμό του Π.Σ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και σε καμιά περίπτωση δεν μας αγγίζουν ούτε προσωπικά ούτε σαν παράταξη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass