«Ποτάμια» δρομέων στον Κίσσαβο

Σε τέσσερις πανέμορφες διαδρομές του 3ου Ορεινού Αγώνα «Marathon Race - Green Way» *Οι πρώτοι ανά κατηγορία *Απόλυτα ικανοποιημένοι οι διοργανωτές

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 22:00

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε, χθες, ο 3ος Ορεινός Αγώνας Κισσάβου «Kissavos Marathon Race», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγιάς με την υποστήριξη του τοπικού Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, από νωρίς το πρωί η Κεντρική πλατεία της Αγιάς, σημείο εκκίνησης και τερματισμού, γέμισε ζωντάνια, ενέργεια και εκρηκτικότητα ανθρώπων παθιασμένων με τον αθλητισμό και τη φύση.

Λίγο μετά την ανατολή του ηλίου, στις 7, ξεκίνησαν οι συμμετέχοντες στην πρώτη, μεγαλύτερη και δυσκολότερη διαδρομή, αυτή των 40 χιλιομέτρων, που περιελάμβανε πέρασμα από το μονοπάτι Αγιά (185μ) – Μεγαλόβρυσο (600μ), πορεία βορειοδυτική στον ορεινό όγκο του Κισσάβου ως την κορυφή (1.978μ) και κατάβαση στην Αγιά μέσω Ανατολής και του μονοπατιού Ανατολή – Μεταξοχώρι.

Στις 9 δόθηκε η εκκίνηση για τα 20 χιλιόμετρα, μια πιο ήπια διαδρομή, αλλά κι αυτή αρκετά δύσκολη, με ανέβασμα του μονοπατιού Αγιά – Μεγαλόβρυσο, του μονοπατιού Μεγαλόβρυσο – Αηλιάς (1044μ) και κάθοδο προς την Αγιά από το μονοπάτι Ανατολή – Μεταξοχώρι.

Ακολούθησε, στις 10, η εκκίνηση για τα 10 χιλιόμετρα, με ανέβασμα του μονοπατιού Αγιά – Μεγαλόβρυσο και κάθοδο προς την Αγιά από το μονοπάτι Ανατολή – Μεταξοχώρι.

Στις 10:30 ήταν η σειρά δεκάδων μικρών παιδιών να κάνουν τη δική τους απόσταση, αυτή των 1.500 μέτρων από το Μεταξοχώρι ως την Αγιά.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια, αναμνηστικές μπλούζες, ενώ στους νικητές κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν και κύπελλα. Στον τερματισμό υπήρξε μπουφές με φρούτα, φαγητό, νερά και αναψυκτικά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τους τρεις πρώτους στη γενική κατάταξη ενηλίκων ανά διαδρομή:

Άνδρες, 40 χιλιόμετρα, 1ος Ελευθερίου Δημήτρης (4:03:12), 2ος Μπούκης Φιλάρετος (4:09:30), 3ος Κουτσιούκης Κωνσταντίνος (4:09:32).

Γυναίκες, 40 χιλιόμετρα, 1η Ζιώγα Νίκη (4:59:45), 2η Καρπούζα Βασιλική (5:30:48), 3η Γάτσιου Ιφιγένεια (5:58:34).

Άνδρες, 20 χιλιόμετρα, 1ος Παππάς Ευάγγελος (1:54:46), 2ος Ηλίας Ιωάννης (2:00:20), 3ος Κυριακάκης Φιλάρετος (2:00:20).

Γυναίκες, 20 χιλιόμετρα, 1η Κουτσιμάνη Κρυσταλία (2:18:53), 2η Γκερλή Αικατερίνη (2:26:42), 3η Κρίκου Σοφία (2:38:07).

Άνδρες, 10 χιλιόμετρα, 1ος Παγουνόπουλος Κώστας (0:57:24), 2ος Βόγιας Ιωάννης (0:58:29), 3ος Αρλέτος Θεόδωρος (0:59:22).

Γυναίκες, 10 χιλιόμετρα, 1η Κουτσιμάνη Ειρήνη (1:10:44), 2η Τσαγκούλη Φανή (1:14:36), 3η Ζαρκάδα Ευαγγελία (1:17:18).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δηλώσεις στην «ΕτΔ» έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Διά Βίου Μάθησης, Νικόλαος Λιούπας, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ενώ από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας μάς μίλησαν ο αντιπρόεδρος Μέμος Μαγαλιούλης κι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Απόστολος Κουμπάρος.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος και πολύ οργανωμένος αγώνας» τόνισε ο κ. Λιούπας «πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους. Ήταν μια μέρα χαράς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πάντα δίπλα στις αθλητικές διοργανώσεις. Το δρομικό κίνημα είναι σε διαρκή αύξηση κι εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο κ. Γκουντάρας δήλωσε πως «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση απ’ όλες τις απόψεις. Κράτησε ο καιρός. Ήταν υπέροχη μέρα. Πάρα πολλοί άνθρωποι ήρθαν στην πόλη μας. Γέμισε η κωμόπολη κόσμο, παιδιά, φωνές. Συγχαρητήρια σ’ όλους. Στην Περιφέρεια, στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, στους εθελοντές, στις ομάδες που μας υποστήριξαν. Νομίζω ότι το μήνυμα το οποίο βγαίνει είναι ότι πρέπει να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας, να βγούμε έξω, να τρέξουμε, να απολαύσουμε τη φύση, να ζήσουμε τη ζωή».

Ο κ. Μαγαλιούλης, εμφανώς ικανοποιημένος από την όλη διοργάνωση, η οποία κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων και γενικότερα του κόσμου που παρακολούθησε τους αγώνες ήταν άρτια απ’ όλες τις πλευρές, ευχαρίστησε όλους τους δρομείς που πήραν μέρος, χαρακτήρισε εντυπωσιακή την προσέλευση, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Δήμο Αγιάς και Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς που με επικεφαλής τον διοικητή Βασίλη Βλαχογιάννη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να αποκλειστούν τμήματα δρόμων και να περάσουν οι δρομείς χωρίς προβλήματα, όλους αυτούς που βοήθησαν είτε ως χορηγοί, είτε ως εθελοντές, όπως φυσικά και τους τοπικούς συλλόγους, τις εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις, τα Τοπικά Συμβούλια Αγιάς, Μεγαλοβρύσου, Ανατολής και Μεταξοχωρίου, που συνέδραμαν με κάθε τρόπο και σε ό,τι τους είχε ζητηθεί.

Τέλος, ο κ. Κουμπάρος είπε «3ος Ορεινός Αγώνας Kissavos Marathon Race. Συμμετοχές περίπου 450 στους ενήλικες και 200 παιδιά. Οι διαδρομές για πρώτη φορά τρεις συν μία η παιδική. Οι τερματισμοί ξεκίνησαν από τις 11:00 και μετά. Φέτος, είχαμε την τύχη να έχουμε αθλητές αναγνωρισμένου κύρους απ’ όλη την Ελλάδα. Ακούσαμε τα καλύτερα λόγια, γνώρισαν το βουνό μας, τον Κίσσαβο, που έχει σπάνια ομορφιά και πιστεύω θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την ερχόμενη χρονιά. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κι αυτό οφείλεται στην ομαδική δουλειά όλων των παιδιών εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, για να μην πω παραπάνω, γιατί συνήθως ένας τέτοιος αγώνας ξεκινάει την επόμενη μέρα από το τέλος του προηγούμενου».

Το «παρών» στον αγώνα έδωσε κι ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Παιδής.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass