Αντίδοτο στη λήθη η συλλογική μνήμη

Εκδήλωση για 65 πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τους ναζί στους Αγ. Αναργύρους

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 16:15

Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής έγινε χθες στον χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συγγενείς των δημοτών και κάτοικοι της περιοχής. Σε σχετική ανακοίνωση των οργανωτών, για το ιστορικό της ημέρας και τη γενικότερη σημασία της ενιαίας Εθνικής Αντίστασης κατά των ναζιστικών στρατευμάτων Κατοχής, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Συμπληρώνονται 75 χρόνια από εκείνη την ημέρα που 65 αγωνιστές, από τα χωριά του Πηλίου, των Τρικάλων και τη Χάλκη μεταφέρθηκαν σε τούτο τον χώρο και εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τα καίρια πλήγματα που κατάφερναν οι αντιστασιακές ομάδες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής… Σήμερα, που ο φασισμός επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι στη χώρα μας, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας. Να μην μείνουμε απαθείς παρατηρητές,… το χρωστάμε σε εκείνους, το χρωστάμε στα παιδιά μας! Σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να απολέσουμε την ιστορική μας μνήμη από τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στην ανθρωπότητα, η συλλογική μας μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο…».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχ. Βαρδακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Φιλιππούλης, Ολ. Αγγλοπούλου, Ζ. Ανυφαντή, Ι. Ζαχαριάς και Β. Χατζούλης, ο πύραρχος διοικητής ΠΥ Λάρισας Ζ. Μπρούζας, οι πρόεδροι των ΤΚ Αγίων Αναργύρων, Αφετών και Μηλεών, Ν. Καραβασειλιάδης, Αν. Μαμούχας και Π. Γιαννιός, οι τοπικοί σύμβουλοι των Τοπικών Κοινοτήτων Βουναίνων και Νέων Καρυών Σ. Χαρακοπούλου και Σ. Μακρυγιάννη, ο τέως δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ι. Μπέφας, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Μούσιος, μέλη συλλόγων και οργανώσεων και συγγενείς των εκτελεσθέντων, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια τη μνήμη τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass