Εκκλησιαστικά Νέα

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 15:40

Το πρόγραμμα λειτουργιών του κ. Ιερώνυμου

Το πρόγραμμα ακολουθιών του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου που ανακοίνωσε η Μητρόπολη έχει ως εξής:

-Σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 12:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης και στις 7.30 μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης.

- Αύριο Μεγάλη Τετάρτη στις 17:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης και στις 7:30 μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Λαρίσης.

-Μεθαύριο Μεγάλη Πέμπτη πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνος, ενώ στις 7 μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Αχράντων Παθών και της Σταυρώσεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

-Τη Μεγάλη Παρασκευή πρωί θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Αποκαθηλώσεως του Κυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Στις 4 μ.μ. θα τελέσει την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου Θρήνου στο νέο Κοιμητήριο Λαρίσης και στις 7:30 μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

-Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Στις 11 το βράδυ θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

-Την Κυριακή του Πάσχα στις 19:00 θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Ακολουθίες στη Μονή

Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης

Το πρόγραμμα ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας στην Ι.Μ. των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης έχει ως εξής:

- Σήμερα: 5.00 μ.μ.: Ακολουθία του Νυμφίου.

- Αύριο Μεγάλη Τετάρτη: 4.00 μ.μ.: Ιερό Ευχέλαιο, 5.00 μ.μ.: Ακολουθία του Νιπτηρος.

- Μεθαύριο Μεγάλη Πέμπτη: 5.00 μ.μ.: Ακολουθία των Αγίων Παθών.

- Μεγάλη Παρασκευή: 5.00 μ.μ.: Ακολουθία του Επιταφίου.

- Μέγα Σάββατον: 11.00 μ.μ.: Ακολουθία της Αναστάσεως, Όρθρος του Πάσχα, Θεία Λειτουργία Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου.

Η λειτουργία των γραφείων

της Μητρόπολης Λάρισας

Τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα παραμείνουν κλειστά από αύριο Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου έως και την Τετάρτη 1 Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενοι για έκδοση άδειας γάμου μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Γραφείο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαρίσης από τον π. Βησσαρίωνα Αγορίτσα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα

στο Καστρί Λουτρό

Οι ιερές Ακολουθίες στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης θα τελεστούν με το παρακάτω πρόγραμμα: Μεθαύριο Μεγάλη Πέμπτη στις 7 μ.μ. η Ακολουθία των Αγίων Παθών, τη Μεγάλη Παρασκευή η ακολουθία των μεγάλων ωρών και η έξοδος του επιταφίου στους δρόμους του οικισμού. Το Μέγα Σάββατο το πρωί η θεία λειτουργία και το βράδυ στις 12 η Αναστάσιμη θεία λειτουργία.

Η Μεγάλη Εβδομάδα

στον Ναό Μεταμόρφωσης

του Σωτήρος στην Κουλούρα

 Με τη δέουσα κατάνυξη ξεκίνησαν οι ιερές ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρας Κουλούρας. Την Μεγάλη Εβδομάδα η προηγιασμένη θεία λειτουργία θα τελεσθεί από 7:30 ως 9 π.μ. και το απόγευμα το μέγα απόδειπνον στις 18:00 και ο όρθρος 19:30 - 21:00. Τη Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στις 11:00 π.μ. και ο επιτάφιος θρήνος, τα εγκώμια, η περιφορά επιτάφιου, άρατε πύλας στις 19:30. Στις 27 Απριλίου, Μέγα Σάββατο το πρωί ο Μέγας Εσπερινός μετά της θείας λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στις 7:30 με 9:30 και η τελετή της Αναστάσεως στις 23:00. Την Κυριακή του Πάσχα ο εσπερινός της Αγάπης στις 18:00. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας του ναού στην ιστοσελίδα του https://inkoulouras.wordpress.com/  

Συγκέντρωση τροφίμων

στον Αγιο Αχίλλιο

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους απόρους, ανέργους, αρρώστους και πτωχούς συνανθρώπους μας, συγκεντρώνει η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ντοματοπολτός, 4 κυτία γάλα (εβαπορέ), 1 φετινή, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά. Τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass