Ποδηλατοβόλτα στο Δεμερλί για τους «Ενεργούς Πολίτες

Δημοσίευση: 24 Απρ 2019 16:14

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα των «Ενεργών Πολιτών» προς το χωριό Σταυρός (Δεμερλί). Ο καιρός φάνηκε από το πρωί ότι θα ήταν σύμμαχος και οι ποδηλάτες γύρω στις 10 το πρωί της Κυριακής, άρχισαν να κατακλύζουν την πλατεία. Μικροί και μεγάλοι οργανωμένοι και με όρεξη, αποφασισμένοι να φέρουν εις πέρας - την όχι και τόσο εύκολη - διαδρομή.


Η πρόεδρος των «Ενεργών Πολιτών» κ. Δέσποινα Πρεκατέ στην ομιλία της πριν την ποδηλατοβόλτα σημείωσε τα εξής: «Άλλη μια βόλτα ξεκινά σήμερα για όλους τους φίλους του ποδηλάτου. Οι ποδηλατοπορίες είναι από τις πρώτες δράσεις που διοργανώθηκαν από τον σύλλογό μας με μεγάλη ανταπόκριση πολιτών. Η αρχική σκέψη ήταν να αρχίσουμε να γνωρίζουμε την επαρχία μας με ορθοπεταλιές και παράλληλα να βρισκόμαστε μεταξύ μας και να κάνουμε παρέα. Αυτό σιγά-σιγά ενισχύθηκε με τη συμμετοχή των μικρών και νεαρών παιδιών. Έτσι πιστέψαμε ότι μυώντας τα παιδιά στην έννοια «ποδήλατο» θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τη συχνή χρήση του και στην καθημερινότητά μας. Κάτι που όπως γνωρίζουμε κάνει καλό στην υγεία και στο περιβάλλον. Έτσι λοιπόν καθιερώσαμε τουλάχιστον μια ποδηλατοβόλτα τον χρόνο που όπως αποδεικνύεται και σήμερα – η συμμετοχή είναι μεγάλη. Ευχαριστούμε όλους σας που είσαστε σήμερα εδώ. Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή πορεία ως τον Σταυρό».
Περίπου 70 ποδήλατα ξεχύθηκαν στον δρόμο και με ορθοπεταλιές έδωσαν την έναρξη της ποδηλατάδας. Στον Σταυρό τους «Ενεργούς Πολίτες» υποδέχθηκαν οι πάντα φιλόξενες κυρίες του Μορφωτικού Συλλόγου, κερνώντας τους ποδηλάτες χυμούς και σπιτικά γλυκά.
Ο ιερέας, πατήρ Λάμπρος Στεργίου τους ξενάγησε στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιώτισσας και τους μίλησε για την ιστορία της εκκλησίας.
Απόλυτη και απαραίτητη ήταν η καθοδήγηση των αστυνομικών του ΑΤ Φαρσάλων που όλες τις ώρες της πορείας ήταν δίπλα στους ποδηλάτες, φροντίζοντας για την ασφάλειά τους. Σημαντική επίσης ήταν η συμβολή του ιατρού κ. Στέφανου Ερελιάδη και της νοσηλεύτριας κ. Λίτσας Θεοχάρη, καθώς και των διασωστών του ΕΚΑΒ Λάρισας που ακολουθούσαν την πορεία, σε όλη τη διαδρομή με το ασθενοφόρο. Ο κ. Βασίλης Ευθυμίου με το κινητό συνεργείο του, έδινε τις τεχνικές του λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονταν στα ποδήλατα και η κυρία Ρίτσα Τσούνη, στο τέλος της πορείας ακολουθούσε υπομονετικά με το αυτοκίνητο «συλλογής».
Τα μηνύματα ήταν θετικά και η απόφαση... να ξαναγίνει σύντομα! Τόσο τα μικρά παιδιά που από χθες είναι μεγάλη μας τιμή που ονομάζονται και επίσημα μέλη των «Ενεργών Πολιτών» αφού αποκτήσανε τις ονομαστικές κάρτες του συλλόγου μας –όσο και τους ενήλικες ποδηλάτες που με την εμπειρία τους και την ικανότητά τους φρόντιζαν να διασφαλίζουν την «προστατευτική ποδηλατική αλυσίδα» κατά την πορεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass