Φυσικό αέριο και στον Αμπελώνα

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ *ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2019 22:19

Το φυσικό αέριο, μετά την πόλη του Τυρνάβου, θα βρίσκεται σύντομα και στον Αμπελώνα. Αναλυτικότερα, η εταιρεία «ΕΔΑ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε.» με έγγραφό της ζήτησε εδώ και καιρό από τον Δήμο Τυρνάβου την παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου προκειμένου να εγκατασταθεί Σταθμός Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου, στο πλαίσιο εγκατάστασης του εν λόγω αγαθού στην πόλη του Αμπελώνα.

Μετά τη συγκεκριμένη αίτηση, προχθές βράδυ, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη η απόφαση για την παραχώρηση του ζητούμενου χώρου.

Η συνεδρίαση είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης το φυσικό αέριο στον Αμπελώνα. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και εκτός της έδρας του Δήμου, ιδιαίτερα όταν συζητιούνται θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως σε αυτή την περίπτωση.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης χαρακτήρισε πολύ σημαντική στιγμή την απόφαση η οποία θα φέρει στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου τον ενεργειακό πολιτισμό.

«Ο Δήμος Τυρνάβου πρωτοπορεί στην εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας CNG και υπήρξε διαμορφωτής και όχι απλά αποδέκτης αυτής της εφαρμογής, επισήμανε ο δήμαρχος». Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Τυρνάβου σημείωσε: «Δουλεύουμε για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ενεργοποιώντας εργαλεία όπως τα ενεργειακά. Ο δήμος απλώνει την ενεργειακή του ατζέντα σε τρεις τομείς: Στη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, στην εξοικονόμιση ενέργειας και στην παραγωγή ενέργειας. Στόχος είναι να προκύψουν οφέλη για όλους. Οφέλη για τον δήμο, για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Η χρήση του φυσικού αερίου επιφέρει μειωμένο ενεργειακό κόστος και εξασφαλίζει ποιοτικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, μέσα στην κρίση δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς μηχανικούς, επαγγελματίες και επιχειρήσεις να μεγαλώσουν τον κύκλο εργασιών τους».

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα κατασκευάσει σε πρώτη φάση τον σταθμό αποσυμπίεσης και ένα κυκλικό δίκτυο αγωγού μήκους 13 χλμ. Στη συνέχεια και ανάλογα με τη ζήτηση, θα κατασκευάζονται δευτερεύοντα δίκτυα που θα καλύπτουν τις ανάγκες κατοικιών και επιχειρήσεων. Οι εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης θα γίνουν σε δημοτική έκταση κοντά στα παλιά σφαγεία του Αμπελώνα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass