Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υφεση γαστρεντερίτιδας στην Κρανέα Ελασσόνας

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 17:05

Ύφεση παρουσιάζει το φαινόμενο των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που εκδηλώθηκαν σε ντόπιους και επισκέπτες του Πάσχα στην Κρανέα Ελασσόνας.

Βέβαια, αναμένονται με έκδηλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα νερού που ελήφθησαν από τον Δήμο Ελασσόνας και στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Καθησυχαστική ήταν χθες το απόγευμα, μιλώντας στην «Ε», η διευθύντρια του Κ.Υ. Ελασσόνας κ. Γαρυφαλλιά Καφφέ, που ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα:

«Από τα ξημερώματα της Κυριακής έως και το μεσημέρι της Τρίτης (χθες) εμφανίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας 25 συνολικά περιστατικά, προερχόμενα από την Κρανέα, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Όλα ήταν ελαφρά περιστατικά, με τη συνηθισμένη συμπτωματολογία, και αντιμετωπίστηκαν χωρίς πρόβλημα από το προσωπικό του Κ.Υ. Ελασσόνας, χωρίς να είναι αναγκαία η μεταφορά κάποιου σε νοσοκομείο».

Συνήθως αυτή την εποχή υπάρχει έξαρση των ιώσεων αλλά αυτό που «θορύβησε» τους ανθρώπους του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας ήταν το γεγονός πως τα περισσότερα περιστατικά προέρχονταν από συγκεκριμένη περιοχή, την περιοχή της Κρανέας Ελασσόνας.

Τέλος, ιατρικοί κύκλοι της περιοχής έκαναν λόγο για γεγονός που πήρε ασυνήθιστα μεγάλες διαστάσεις από τα Μ.Μ.Ε., κάτι που δεν δικαιολογείται για το εύρος των περιστατικών. 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Σχετικά Άρθρα