Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2019 15:00

Πανηγυρίζει παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης

Αύριο Κυριακή 5 Μαΐου πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον υπόγειο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην περιοχή Χαραυγής Λάρισας.

Σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 4 Μαΐου) και ώρα 7:00 μ.μ θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, και θείου κηρύγματος. Αύριο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τις 7:00 - 10:00 π.μ. (Αστικό Λεωφορείο Νο 11).

-----

Οι απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ. εορτάζουν την Αγ. Ειρήνη

Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι ο εορτασμός της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας των Αποστράτων Αστυνομικών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή το πρωί με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, στον ι.ν. του Προφήτη Ηλία στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός. Τα μέλη του Συνδέσμου να παρευρεθούν στον εορτασμό.

-----

Αγρυπνία στον ναό της Αγ. Σοφίας

Κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη της Οσίας Σοφίας της Νέας της εν Κλεισούρα αύριο Κυριακή 5 Μαΐου και ώρα 9:00 μ.μ έως 12:30 τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, η λιτή μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων.

-----

Τιμάται ο Άγιος Εφραίμ ο νέος στην Κουλούρα

Σήμερα Σάββατο 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουλούρας Λάρισας, μέγας πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου και θαυματουργού και ώρα 19:00.

-----

Πανήγυρη της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας Ραψάνης

Πανήγυρη προς τιμήν της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας Ραψάνης, θα γίνει αύριο Κυριακή του Θωμά, στις 5 Μαΐου στο Ιερό Ησυχαστήριο του χωριού.

Σήμερα Σάββατο απόγευμα (6.00-7.15 μ.μ.), θα τελεσθεί ο μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Αύριο το πρωί (7.15-10.30) η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στον Εσπερινό, μπορούν να έλθουν στη Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα στις 4.45μ.μ., με τιμή εισιτηρίου 5.00 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.: 6976-680339, κ. Ευαγγελία. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601,και 24950-61010

-----

Η εορτή του Αγίου Εφραίμ στην Κοιλάδα

Στον καταπράσινο κάμπο της Κοιλάδας της Λάρισας και στο νεοανεγειρόμενο εξωκλήσι του χωριού, θα εορταστεί με τη δέουσα λαμπρότητα η εορτή του Αγίου και Ενδόξου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού, σήμερα και αύριο.

Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής: Σήμερα Σάββατο 4 Μαΐου στις 6:00 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, Θείου Λόγου και περιφορά της Ιεράς Εικόνας και τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Αύριο Κυριακή 5 Μαΐου στις 7:30 π.μ. θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Οι ιερές ακολουθίες θα ψαλούν στο Ιερό εξωκλήσιο του Αγίου Μάμαντος Κοιλάδος.

-----

Πανήγυρη Αγίου Αποστόλου Θωμά

Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως αύριο Κυριακή 5 Μαΐου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Θωμά Λαρίσης με το εξής πρόγραμμα. Σήμερα Σάββατο 4 Μαΐου στις 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Κυριακή 5 Μαΐου πρωί:7:00 - 10:30 π.μ. Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου. Το απόγευμα στις 18:30 ο μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκληση Αγίου Θωμά εν συνεχεία η Λιτανεία της Ιεράς και Χαριτόβρυτου εικόνας του Αγίου στα όρια της ενορίας προς ευλογία και αγιασμό των πιστών και το Ύψωμα του Αγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass