Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκδηλώσεις για τον Αγιο Αχίλλιο

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2019 15:18

Ξεκινούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Λαρίσης Άγιο Αχίλλιο και συγκεκριμένα το απόγευμα στις 7 με εσπερινό και την παράκληση του Αγίου Λουκά.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου: 7 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία, 7 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου.

Μεθαύριο Πέμπτη 9 Μαΐου: 7 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία, 7 μ.μ. Εσπερινός και Αγιασμός.

Παρασκευή 10 Μαΐου: 7 μ.μ. Εσπερινός, 7.30 μ.μ. Ευχέλαιο: Προσκύνηση όλων των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στον Ναό.

Σάββατο 11 Μαΐου: 7 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία, 7μ.μ. Εσπερινός, 7.30 μ.μ. απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από τη χορωδία του Λαμπαδαρίου του Ναού και ομιλία από τον ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Λαρίσης, π. Κύριλλο Ιατρό, 9.15 μ.μ. Πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Στη Ρώμη των διωγμών-Φαβιόλα» στο 4ο Δημοτικό (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου), από τη θεατρική ομάδα του Αγίου Αχιλλίου.

Κυριακή 12 Μαΐου: 7 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία, 8 μ.μ. Παράκληση Αγίου Αχιλλίου.

Δευτέρα 13 Μαΐου: 7 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός στα ερείπια της αρχαίας Βασιλικής του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερωνύμου. Άνοιγμα της λάρνακας των χαριτοβρύτων λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου.

Τρίτη 14 Μαΐου: 7 μ.μ. Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευση των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου. Αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα στην Κεντρική Πλατεία. 10.30 μ.μ. Ιερά αγρυπνία.

Τετάρτη 15 Μαΐου: 7 π.μ. Όρθρος και πολυαρχιερατικό συλλείτουργο. 7.30 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, κ. Ιερωνύμου.

Κυριακή 19 Μαΐου: 5.30 μ.μ. Παρουσίαση του νέου περιοδικού της Ι.Μ. Λαρίσης «Αχιλλίου πόλις», 7.30 μ.μ. Σχολή γονέων με ομιλητή τον π. Κων/νο Μεταλλούλη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας απέναντι στα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας».