Γιατροί απ’ όλο τον κόσμο άκουσαν το «Ομνυμι»

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2019 22:10

Η τεράστια οντότητα του Ιπποκράτη, η τόσο στενά συνδεδεμένη με την πόλη της Λάρισας, και τα παγκόσμια διδάγματα όπως τα αποτύπωσε στον Όρκο του, που χιλιάδες χρόνια μετά τη συγγραφή του συνεχίζει να αποτελεί πυξίδα για τους θεράποντες την ιατρική επιστήμη, «ακτινοβόλησαν» χθες από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του διεθνούς εμβέλειας Ιατρικού Συνεδρίου, με θέμα την Εκπαίδευση και τη διαρκή Ενημέρωση στα Αγγειακά Νοσήματα και τίτλο «Leading Innovative Vascular Education – LIVE 2019», παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες γιατρούς και στους φιλόμουσους εν γένει Λαρισαίους η Καντάτα «Όμνυμι» του Λαρισαίου μουσικού Ευριπίδη Μπέκου, βασισμένη στον Ιπποκράτειο Όρκο, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, με τη συμμετοχή της ανδρικής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, με σολίστες τη Δέσποινα Πούρικα και τον Ζήση Αποστολίδη και σε διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη. Ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής κ. Αθανάσιος Γιαννούκας στον σύντομο καλωσόρισμά του στους παρευρεθέντες ανέφερε ότι «Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση με τον μελοποιημένο Όρκο του Ιπποκράτη γιατί στους επισκέπτες του Συνεδρίου θα πρέπει, εκτός από το επιστημονικό γίγνεσθαι που προσφέρουμε, να το δένουμε με την ιστορία και την κουλτούρα της περιοχής, πολλώ δε μάλλον που η ιπποκρατική παράδοση ξεπερνάει την πόλη, ξεπερνά τη χώρα και απλώνεται σε όλες τις ηπείρους», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την εφημερίδα «Ελευθερία», τον μεγάλο υποστηρικτή μας, όπως ανέφερε ο και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Γιαννούκας, και τον παριστάμενο διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας κ. Γιώργο Μιχαλόπουλο. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός που μίλησε για τη διαχρονικότητα του Όρκου του Ιπποκράτη και την προστιθέμενη αξία που προσδίδει ο πατέρας της Ιατρικής στον τόπο μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας και του Ινστιτούτου Αγγειακών Παθήσεων, τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, τη συνεργασία του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακόπουλος και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass