Μείωση γεννήσεων, αύξηση ευθυνών...

Καταγγελίες του Συλλόγου Τριτέκνων σε εκδήλωση για τη Μητέρα στη Νίκαια * Μήνυμα του δημάρχου Κιλελέρ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 22:18

Για την πρωτοφανή μείωση των γεννήσεων που συνεχίζεται και τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Γκόβαρης, χθες σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μάνα που γέννησε το τρίτο παιδί της το έτος 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Γκόβαρης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες και μίλησε για το δημογραφικό πρόβλημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες σήμερα.

 «Δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι τραγικές για τον Ελληνισμό. Η πρωτοφανής μείωση των γεννήσεων συνεχίζεται, με τεράστιες πολιτικές ευθύνες και της κυβέρνησης. Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν δίνουν ούτε ένα κίνητρο για γέννηση νέων παιδιών, ενώ η καταστροφική φορολογία και ανεργία οδηγεί χιλιάδες νέους και οικογένειες στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Γκόβαρης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόρισμα για το δημογραφικό που κατατέθηκε στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο σημειώνοντας «Προτείνει ορισμένα θετικά μέτρα στις πολιτικές απασχόλησης και στις υποδομές φροντίδας παιδιών, αλλά συγχέει σε πολλά σημεία την προνοιακή πολιτική που έχει στόχο την αποφυγή της φτώχειας με τα δημογραφικά κίνητρα, τα οποία εξ ορισμού δεν έχουν καμία σχέση με εισοδηματικά κριτήρια αλλά αφορούν οριζόντια όλο τον πληθυσμό, αφού στοχεύουν στην αύξηση των γεννήσεων και όχι στην προστασία των απόρων. Περιμένουμε αλλά δεν επαναπαυόμαστε».

Επειτα η παιδίατρος κ. Περσεφόνη Φώλια –Παπαλεξανδρή ενόψει καλοκαιριού έδωσε οδηγίες στους γονείς για το τι θα πρέπει να προσέχουν ενώ η διατροφολόγος-διαιτολόγος Ζωή Σαμαρά μίλησε για τα λάθη που κάνουν συνήθως οι γονείς στη διατροφή των παιδιών.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος απένειμε τιμητικές πλακέτες στις δύο ομιλήτριες και προσέφερε δώρα στις μητέρες που γέννησαν το τρίτο παιδί κατά το έτος 2018 (κόσμημα, πάνες, λάδι κ.ά.).

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν και οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, καθώς και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ κ. Χατζούλης. Χαιρετιστήρια επιστολή απέστειλε ο βουλευτής κ. Γ. Κατσιαντώνης.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι

«Η μάνα είναι το στήριγμα της οικογένειας, αυτή που σηκώνει το βάρος της ανατροφής των παιδιών και της οφείλουμε σεβασμό και αγάπη». Με αφορμή τις αναφορές του προέδρου των Τριτέκνων στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, στην οποία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εργάστηκε ως αντιπρόεδρός της, υπογράμμισε ότι «πλέον όλοι, πολιτικές δυνάμεις, φορείς, αλλά και η ελληνική κοινωνία έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η παράταξη που εκπροσωπώ έχει δεσμευτεί, ως αυριανή κυβέρνηση, για την άμεση υλοποίηση μέτρων».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος, το οποίο χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα», σημειώνοντας:

«Προσωπικά, τιμώ και σέβομαι την τρίτεκνη μητέρα, την τρίτεκνη οικογένεια και την τεράστια συμβολή της στο μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.

Και λέω εθνικό, γιατί απειλεί την υπόσταση του ελληνικού έθνους, τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Επιβάλλεται, λοιπόν, να εφαρμόσουμε μια συνολική παρέμβαση για το δημογραφικό, διαφορετικά κινδυνεύουμε σε μερικές δεκαετίες να απεμπολήσουμε την ίδια την έννοια του έθνους μας. Γιατί, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, δεν υποστηρίζεται ούτε η κυριαρχία ούτε και η ανάπτυξη ενός κράτους». Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα διορθώσει τις αδικίες, που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

ΜΗΝΥΜΑ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή τη χθεσινή Γιορτή της Μητέρας ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος σε μήνυμά του αναφέρει: «Η γιορτή της μητέρας» είναι μια ημέρα όπου η ανθρωπότητα αναγνωρίζει την προσφορά της στην οικογένεια αρχικά και την κοινωνία γενικότερα. Η μητέρα είναι ο άνθρωπος που γεννά και δίνει ζωή, είναι το πρότυπο, ο άνθρωπος που πλάθει ψυχές που διαμορφώνει χαρακτήρες. Αυτή μέσα στους αιώνες λειτούργησε ως σηματοδότης φάρος, σήκωσε αγόγγυστα τα βάρη της οικογένειας, έβαλε σε δεύτερη μοίρα τις δικές της ανάγκες και πολλές φορές έγινε θυσία για τα παιδιά της. Αυτή αξίζει τον σεβασμό γιατί καταφέρνει με επιτυχία να ασκεί πολλαπλούς, ενίοτε αλληλοσυγκρουόμενους, κοινωνικούς ρόλους. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αποτελεί τον στυλοβάτη της οικογένειας, την εποχή που αυτός ο θεσμός δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς. «Ο Παράδεισος βρίσκεται στα πόδια των μητέρων μας» λέει μια λαϊκή ρήση. Ας εκφράσουμε τον σεβασμό μας και την αγάπη σε όλες τις μητέρες του κόσμου».

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass