Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψάχνοντας με τον «Nemo» το βυθό του Πλαταμώνα

Το τουριστικό «υποβρύχιο» ξεκίνησε τις ημερήσιες και νυχτερινές περιηγήσεις του

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 22:18

Ευχάριστα ξαφνιάστηκαν οι κάτοικοι και επισκέπτες του Πλαταμώνα όταν τη Δευτέρα του Πάσχα είδαν να πλέει στην περιοχή γύρω από το λιμάνι ένα υποβρύχιο πορτοκαλί χρώματος.

Το "Nemo Nemo", όπως είναι το όνομά του, όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει και είναι η νέα τουριστική ατραξιόν της περιοχής. Για την ακρίβεια το «Nemo Nemo Platamonas» είναι ημι -υποβρύχιο αφού δεν έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί και παραμένει πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, ενώ το κύτος, το υποβρύχιο παρατηρητήριο, είναι 1,5 μέτρα (5 πόδια) κάτω από την επιφάνεια.

Οι επιβάτες του μπορούν να παρακολουθήσουν την αφθονία της θαλάσσιας ζωής, τη μαγεία του βυθού και να απολαύσουν την περιήγησή τους, αφού όλο το μέρος του σκάφους που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι γυάλινο. Ο καπετάνιος του σκάφους κ. Νίκος Καραθανάσης μιλώντας στην «Ε» σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι περιηγήσεις, βέβαια βασικός παράγοντας είναι ο καιρός και τα καθαρά νερά. Εάν ο καιρός δεν το επιτρέπει περιήγηση δεν γίνεται.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τόσο ημερήσιες βόλτες όσο και νυχτερινές με υποβρύχια φώτα. Το σκάφος διαθέτει καινοτόμο σχεδιασμό, με εύκολη πρόσβαση για όλες τις ηλικίες, ενώ φιλοξενεί έως και 12 άτομα.

Το ταξίδι διάρκειας 35-40 λεπτών είναι ευχάριστο και ασφαλές αφού τηρούνται αυστηρά οι προδιαγραφές. Το σκάφος βρίσκεται σε ιδιωτική μαρίνα στο λιμάνι του Πλαταμώνα και οι περιηγήσεις ξεκινούν από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ ανά 50 λεπτά. Οι επισκέπτες ανά πάσα στιγμή μπορούν να βγουν στο κατάστρωμα και να βγάλουν φωτογραφίες. Πέρα από την ψυχαγωγία, οι επιβάτες με το ημι- υποβρύχιο, έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν τον μαγευτικό κόσμο του βυθού με ασφάλεια και να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η επαφή αυτή, συμβάλλει στη ευαισθητοποίηση του κοινού για τη φροντίδα του περιβάλλοντος, ώστε αυτό να παραμείνει όσο το δυνατόν ανέγγιχτο και ασφαλές για τις επόμενες γενιές.

Τέλος, όσον αφορά στο κόστος της βόλτας ανέρχεται στα 15 ευρώ για τους ενήλικες και στα 10 ευρώ για τα παιδιά έως 12 ετών, επίσης παρέχεται έκπτωση 20% στους τριτέκνους με την επίδειξη της κάρτας.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Gallery άρθρου