Αρωμα «χάκερ» στον προεκλογικό αγώνα

Ερευνα για ροζ βίντεο στο εκλογικό κέντρο της «Συμπαράταξης» * Δηλώσεις Καλογιάννη και Καραλαριώτου

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 19:20

Πρόκειται για «εμφανώς κακόβουλες και σχεδιασμένες ενέργειες με την κατασκευή βίντεο με στόχο να πλήξουν τη Συμπαράταξη» τονίζει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης την έντονη αντίδραση του οποίου προκάλεσε η υπόθεση προβολής υλικού με άσεμνο περιεχόμενο από την οθόνη του εκλογικού κέντρου της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις μετά την απόφαση υποψήφιας δημοτικής συμβούλου άλλης παράταξης να αναρτήσει το σχετικό βίντεο στον λογαριασμό της σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τον κ. Καλογιάννη να παρεμβαίνει χθες με δήλωσή του απευθύνοντας έκκληση «για πολιτική αντιπαράθεση με αρχές και αξίες». Στο εκλογικό κέντρο της παράταξης Καλογιάννη λειτουργεί διαρκώς τηλεοπτική οθόνη στην οποία προβάλλονται -προς τους διερχόμενους, εξωτερικά του κέντρου- τα πρόσωπα των υποψηφίων συμβούλων της παράταξης. Κάτω από συνθήκες που θα ερευνηθούν, ένα από τα προηγούμενα βράδια, άγνωστοι παρενέβησαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η προβολή των υποψηφίων και στη θέση τους να προβληθεί υλικό με άσεμνο περιεχόμενο. Η προβολή βιντεοσκοπήθηκε ενώ το σχετικό βίντεο ανήρτησε προχθές βράδυ η υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον προσωπικό της λογαριασμό, σημειώνοντας ότι έλαβε το βίντεο στα εισερχόμενά της και μάλιστα το σχολίασε. Μετά και τη διάσταση που έλαβε το όλο θέμα ο κ. Καλογιάννης με δήλωσή του προανήγγειλε τις νόμιμες διαδικασίες και παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλες τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και τους υποψηφίους η προεκλογική αντιπαράθεση να διεξαχθεί με όρους πολιτικού πολιτισμού, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, «αποφεύγοντας τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και τον ευτελισμό του πολιτικού διαλόγου και της αντιπαράθεσης».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Αναλυτικότερα στη δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης σημειώνει πως «τις τελευταίες ώρες και μετά από εμφανώς κακόβουλες και σχεδιασμένες ενέργειες κατασκευάστηκαν εικόνες και βίντεο από το εκλογικό κέντρο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», με προφανή στόχο να πλήξουν την παράταξή μας και το πρόσωπό μου, εν όψει των δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για απολύτως καταδικαστέα ενέργεια. Σε ό,τι αφορά στους υπαίτιους αυτής της κακόβουλης πράξης, ήδη κινούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Επειδή ωστόσο αυτή η υπόθεση εγκυμονεί κίνδυνο διχασμού, αφορά στην εικόνα της Λάρισας και το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ως Δήμαρχος Λαρισαίων απευθύνω έκκληση προς όλες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και κυρίως στην παράταξη «Λάρισα Μπροστά», υποψήφια της οποίας ανήρτησε αυτό το κατασκευασμένο και κακόβουλο υλικό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Οφείλουμε, όλοι μας, σεβόμενοι την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Λάρισας, να σεβαστούμε τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού και να διατηρήσουμε το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Να κινηθούμε με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα αποφεύγοντας τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και τον ευτελισμό του πολιτικού διαλόγου και της αντιπαράθεσης. Η έκκλησή μου αφορά όλους και αποσκοπεί στην ενότητα και την εικόνα της πόλης και του Δήμου μας» καταλήγει ο κ. Καλογιάννης.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε η δημοτική παράταξη "Λάρισα Μπροστά" έκανε το ακόλουθο σχόλιο: "Το θέμα δεν αφορά εμάς, αλλά τον κ. Καλογιάννη και τους συνεργάτες του. Αυτοί πρέπει να ερευνήσουν αν προβλήθηκε ή όχι το άσεμνο υλικό. Εμείς κοιτάμε Μπροστά, ενημερώνουμε τους πολίτες για το πρόγραμμά μας και διεκδικούμε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή".

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass