Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στηρίζουμε την τευτλοκαλλιέργεια και τη Βιομηχανία

* Στο Ζαχαρουργείο Λάρισας οι Σ. Πιτσιόρλας - Β. Κόκκαλης * Επαφές και με επιχειρηματίες

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2019 22:34

Συνάντηση με τους τευτλοπαραγωγούς απ’ όλη τη Θεσσαλία, από τους οποίους άκουσε τον προβληματισμό τους για τη φετινή χρονιά, αλλά και για το μέλλον τους, καθώς και με τους εργαζόμενους της ΕΒΖ, με τους οποίους συζήτησε το πρόγραμμα των μετατάξεων, είχε χθες το πρωί στο εργοστάσιο Ζαχάρεως στη Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως «η διαδικασία με τον επενδυτή βρίσκεται πλέον στο 80% και ίσως εντός της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί και να κατατεθεί η δική του πρόταση στο δικαστήριο, στη θέση της πρότασης εξυγίανσης που έχει καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς. Ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα να υπογραφούν και τα συμβόλαια των παραγωγών με τον επενδυτή. Διανύουμε μια μεταβατική περίοδο για την τευτλοκαλλιέργεια, με αύξηση στρεμμάτων και τον ίδιο με πέρυσι τιμοκατάλογο».

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους συμπλήρωσε πως «οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ θα μεταταχθούν, ενώ υπάρχει ένα ζήτημα με παλιά χρέη προς αυτούς και τους παραγωγούς, το οποίο και θα επιλύσουμε. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ίσως χρειαστεί μια εκστατική ενίσχυση».

Ερωτηθείς από την «ΕτΔ» για την τύχη του τοπικού Ζαχαρουργείου, απάντησε πως «οι επενδυτές έχουν ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο και για το Ζαχαρουργείο της Λάρισας, για το οποίο αισιοδοξούμε ως προς την τελική του έκβαση».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Λίγη ώρα αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας συναντήθηκε με Λαρισαίους (και άλλους Θεσσαλούς) επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Βόλου, αλλά και ανθρώπους του ΣΘΕΒ. Ακουσε ιδέες και προτάσεις για προβλήματα διαχείρισης και λειτουργίας της περιοχής και δεσμεύθηκε για άμεση και μόνιμη επίλυσή τους.

Συζήτησε ακόμα το ενδεχόμενο να επισκεφτεί ξανά τη Θεσσαλία πριν τις ευρωεκλογές προκειμένου να εγκαινιάσει τις νέες εγκαταστάσεις μεγάλης τοπικής εταιρείας μεταφορών.

Γ.Ρ.

Gallery άρθρου