Το ΜέΡΑ25 έχει πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο

Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2019 22:06

«Εμείς στο ΜέΡΑ25 απαντάμε με το μοναδικό ρεαλιστικό πρόγραμμα ριζικών αλλά εφαρμόσιμων πολιτικών τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Εμείς δημιουργούμε ένα πλατύ πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ολιγαρχίας, που να μπορεί να καταργήσει τη χρεοδουλοπαροικία στη χώρα μας και να δώσει ανάσες, ελπίδα, ανακούφιση και προοπτική στους συμπολίτες μας» δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος «ΜέΡΑ 25» Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, διαβεβαίωσε ότι αν λάβει το κόμμα του ψήφο εμπιστοσύνης, από την επόμενη κιόλας μέρας των εκλογών θα καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόγραμμα 100 ημερών, το οποίο θα περιλαμβάνει, όπως είπε χαρακτηριστικά «Χρηματοδότηση 500 δισ. ευρώ ετησίως για 5 χρόνια για επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη, στους εξής τέσσερις τομείς: στην ενεργειακή ένωση ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο, που να βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, μεταφορές-ηλεκτροκίνηση παντού, μεταποίηση και αγροτική οικονομία». Ο Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτήρισε ύβρις τον δικομματισμό που υπάρχει στην Ελλάδα σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο δικομματισμός, η λασπολογία, η σκανδαλογία είναι ύβρις απέναντι σε ένα λαό που είναι στο πάτωμα. Οι πολιτικοί μας επενδύουν στη διχόνοια. Χάσαμε το 2015 από τους δικούς μας, από το εσωτερικό μέτωπο. Οι μεγάλες μας ήττες ως λαός δεν έρχονται επειδή ο εχθρός είναι σιδηρόφρακτος, έρχονται όταν εμείς αφήνουμε κερκόπορτες. Όταν εμείς διχαζόμαστε».

Μίλησε ακόμη για την αναδιάρθρωση του χρέους επισημαίνοντας ότι είναι η μοναδική λογική κίνηση που έπρεπε και πρέπει να γίνει, καθώς όπως ανέφερε, αν δεν γίνει τα νέα παιδιά θα συνεχίσουν να φεύγουν στο εξωτερικό.

Επίσης, στηλίτευσε την πολιτική που ασκούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Έχουμε μια ΝΔ που δεν τηρεί τις αρχές της, ένα ΠΑΣΟΚ που αμαυρώνει την εικόνα του Ανδρέα Παπανδρέου και για τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ λέω ότι εμείς οι αριστεροί πρέπει να γνωρίζουμε καλά και να κοιτάμε το δικό μας αμαρτωλό παρελθόν και να θυμόμαστε τη διχόνοια μεταξύ ημών των αριστερών. Κάναμε πολύ μεγάλο κακό στην αριστερά δεκαετίες τώρα και στη χώρα επειδή διασπαζόμασταν, επειδή υπονομεύαμε οι μεν τους δε, επειδή δαιμονοποιούσαμε οι μεν τους δε. Το μόνο που λέω είναι ότι θλίβομαι. Θλίβομαι γιατί ονομάζουν αυταπάτη αυτό που ζήσαμε μαζί και δικαιολογούν αυτά που γίνονται τρία χρόνια τώρα».

Η εκδήλωση άνοιξε με την υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα, η οποία απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες την Κυριακή 26 Μαΐου να εμπιστευθούν το ΜέΡΑ, γιατί είναι ένα κόμμα που προτείνει λύσεις ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες.

«Το ΜέΡΑ25 είναι ένα μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής. Το ΜέΡΑ είναι μέλος της Πολιτικής Άνοιξης, της πολιτικής ομπρέλας άλλων 14 αδελφών κομμάτων που συμμετέχουμε με κοινό πρόγραμμα και όραμα στις ευρωεκλογές. Ζητάμε να δώσετε δύναμη σε αυτή την κοινή φωνή, να την κάνετε ισχυρή για να ακούγεται χωρίς διαμεσολαβήσεις, χωρίς εκπτώσεις αλλά κυρίως χωρίς συμβιβασμούς. Σας προσκαλούμε σε ένα αγώνα για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Να επαναπατρίσουμε την ελπίδα» είπε χαρακτηριστικά. Στη χθεσινή εκδήλωση το «παρών» έδωσαν και τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο Λαρισαίος Μιχαήλ Φοινικιάδης, η Ντέπυ Βρεττού, ο Έρικ-Μιλτιάδης Έντμαν και η Φωτεινή Μπακαδήμα.

 

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass