Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύμα Ρουμάνων στα παράλια Λάρισας

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.gotempi.gr

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 22:08

Μεγάλο κύμα τουριστών από τη Ρουμανία παρατηρήθηκε το 2018 στα παραθαλάσσια και ορεινά μέρη του Δήμου Τεμπών, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν απόρροια της ηλεκτρονικής επίσκεψής τους στη νέα ιστοσελίδα τουριστικής προβολής που δημιούργησε πέρυσι ο Δήμος, με την επωνυμία: gotempi.gr.

«Τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μαρτυρούν ότι η Ρουμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των χρηστών που ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν του Δήμου Τεμπών- μετά τους Έλληνες- και ακολουθούν οι Σέρβοι και οι Κροάτες. Η ανταπόκριση των Ρουμάνων τουριστών φάνηκε άμεσα από το περασμένο καλοκαίρι, όπου είχαμε μαζική προσέλευσή τους», δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Τσεργάς.

Επισημαίνει ότι το τολμηρό ηλεκτρονικό εγχείρημα του Δήμου πέτυχε και τονίζει πως «όποια κι αν είναι η επόμενη δημοτική αρχή, θα κάνει έγκλημα, αν σταματήσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας, αν αδιαφορήσει για τη δυναμική της και αν δεν επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Διότι έτσι θα κλείσει έναν σημαντικό πόλο έλξης του τουρισμού, που από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του βρήκε μεγάλη απήχηση και παρουσιάζει αποτελέσματα».

Ως εκ τούτου- και μετά από αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής του Δήμου Τεμπών- το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε να μεταφραστεί η ιστοσελίδα στη ρουμάνικη γλώσσα, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων ανάπτυξής της, που προωθούνται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Τεμπών, και οι οποίες πρόσφατα έχουν πάρει το πράσινο φως και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για την υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσεργά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

«Δημιουργία και εκτύπωση θεματικών διαφημιστικών εντύπων – Τουριστικών χαρτών και Οδηγού Ορειβατικών Μονοπατιών του Δήμου Τεμπών.

Για την αποτελεσματική προβολή του Δήμου θα δημιουργηθούν νέοι χάρτες που θα παρουσιάζουν τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Τεμπών καθώς επίσης και οδηγός ορειβατικών μονοπατιών του Δήμου, σε συνεργασία με τον ΕΟΣ.

Ενημέρωση της ιστοσελίδας gotempi.gr με τις νέες εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στον Δήμο Τεμπών το 2019, καθώς και ανανεώσεις φωτογραφιών, κειμένων κ.ά.

Εισαγωγή ρουμάνικης γλώσσας στην ιστοσελίδα, υλοποίηση προωθητικών ενεργειών της ιστοσελίδας, δημιουργία προωθητικού βίντεο που θα αναδεικνύει περιοχές του Δήμου».

Ο Δήμος Τεμπών αποτελεί ζωντανό παράδειγμα δημοτικής αρχής που προσαρμόζεται στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφορίας και εκμεταλλεύεται τα εργαλεία της, προς όφελος του τουρισμού του.

Το gotempi.gr είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου, που αναδεικνύουν τη σύνθετη τουριστική του ταυτότητα.

Περιλαμβάνει προτάσεις εξορμήσεων και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με περιηγήσεις σε μέρη πλούσιου φυσικού κάλλους, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, «βουτιές» σε γάργαρα νερά, εκκλησιαστικούς προορισμούς μέχρι και προτάσεις γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων του (κρασί, ακτινίδιο, κάστανο κ.ά).

 

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Σχετικά Άρθρα