Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κάναμε έργα, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου»

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 15:23

Με τα λόγια «Πριν από μερικά χρόνια οι συνεργάτες μου και εγώ αναλάβαμε τα καθήκοντα της νέας δημοτικής αρχής. Η εντολή που είχαμε λάβει τότε από όλους εσάς ήταν ξεκάθαρη.

Έπρεπε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό κέντρο, αξιοποιώντας τόσο τις δυνατότητες της περιοχής όσο και όλων των δημοτών μας», ξεκίνησε την ομιλία του στην Ελάτεια ο δήμαρχος Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος.

 Και συνέχισε: «Στις προθέσεις μας ήταν, είναι και θα είναι η λειτουργία ενός Δήμου χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς περιθωριοποιήσεις, ενός Δήμου κοινωνικά δίκαιου, με ευαισθησία στα προβλήματα της καθημερινότητας και με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τον κάθε δημότη.

 Στις σκέψεις μας παραμένει περισσότερο από ποτέ η αταλάντευτη απόφασή μας για υπέρβαση μικροπολιτικών – μικροκομματικών αγκυλώσεων, δίνοντας πρωτοβουλία σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας να εκφραστούν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης για ολόκληρο τον Δήμο Τεμπών.

 Έτσι με γνώμονα όλα αυτά δημιουργήσαμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, με βασικό μας μέλημα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα και προβλήματα του Δήμου, μακριά από την εμπλοκή των κομμάτων».

Ο κ. Κολλάτος αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά του Δήμου μιλώντας για νοικοκύρεμα αλλά και στη μάχη για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Αναλυτική ήταν η ενημέρωση για τα έργα που έγιναν και αφορούν στην περιοχή.

Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια είναι:

 * Η αξιοποίηση του πάρκου στο χωριό με φωτισμό, παγκάκια και διάδρομο για περπάτημα.

* Η μετατροπή του παλιού ελαιοτριβείου σε μουσείο- εκθεσιακό χώρο και η σύνδεσή του με δρόμο που θα πλακοστρωθεί μέχρι το μουσείο Συρμακέζη και την Εκκλησία.

* Η μεταφορά της χωματερής σε άλλο χώρο.

* Η συντήρηση του δρόμου Αγ. Διονυσίου- φράγμα Πουρναρίου και κατ’ επέκταση η συντήρηση των ξενώνων που υπάρχουν εκεί για να είναι επισκέψιμοι.

* Κατασκευή νέων τουαλετών στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού.

*Νέα παιδική χαρά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Τέλος, παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα