Επιστολή… παγετού!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2019 15:20

Σε συνέχεια της επίσκεψης κλιμακίου του ΕΛΓΑ και του ΥΠAΑΤ με επικεφαλής τον υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασ. Κόκκαλη, από τον Δήμο Τεμπών εστάλη επιστολή στην οποία περιέχονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία τεκμηρίωσης (σχετικές μελέτες και μετεωρολογικά στοιχεία) για το φαινόμενο wind chill (παγετός από ψυχρές αέριες μάζες), προς το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Λάρισας, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ.

Στόχος είναι να καλυφθεί η ζημιά άμεσα ως προκαλούμενη από αίτιο για το οποίο προβλέπεται αποζημίωση από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κολλάτος σημειώνει: « Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι στις 3 Μαΐου 2019 και τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις που κατέθεσαν οι αξιότιμοι κύριοι Νάνος Γεώργιος, καθηγητής δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο μετεωρολόγος του ΑΤΑ κ. Καρανίκας Θεόδωρος προκύπτει ότι κατά τις χρονικές περιόδους από 11 έως 13 Μαρτίου και από 28 έως 31 Μαρτίου 2019 συνέβη φαινόμενο παγετού από ριπές παγωμένου αέρα (wind chill) σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου ήταν η μη εμφανής καταστροφή των ανθέων στο στάδιο πριν και κατά την πλήρη άνθηση που συνεπάγεται ατελή γονιμοποίηση, ενώ κατά τα τέλη Μαρτίου τα εναπομείναντα καρπίδια εκ νέου προσβλήθηκαν από το ίδιο φαινόμενο και άρχισε η απόπτωση να γίνεται πλέον εμφανής. Παρακαλούμε άμεσα να δεχτείτε αναγγελίες παγετού εκπρόθεσμα ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών βάσει και των επίσημων στοιχείων της ΕΜΥ που σας παραθέτουμε.

 1) έγγραφο του κ. Νάνου Γεώργιου, καθηγητή Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 2) Επίσημα στοιχεία της ΕΜΥ

 3) Ανάλυση δεδομένων της ΕΜΥ από τον μετεωρολόγο κ. Καρανίκα Θεόδωρο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass