Είπαν «όχι» στη δομή φιλοξενίας στην περιοχή του Κυψελοχωρίου

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΖΩΓΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ»

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2019 22:04

Δυναμική διαμαρτυρία έκαναν χθες το μεσημέρι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών και της τοπικής κοινότητας Κυψελοχωρίου έξω από το στρατόπεδο «ΖΩΓΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ», σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου των τριών υποψηφίων δημάρχων για τον Δήμο Τεμπών, και η οποία εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ενεργειών προκειμένου να αποτραπεί η λειτουργία της δομής στο Κυψελοχώρι.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία απέκλεισαν την είσοδο του στρατοπέδου με πανό, θέλοντας να δώσουν προς όλες τις κατευθύνσεις ένα μήνυμα: «όχι» στη δομή της φιλοξενίας.

Στο ψήφισμα, που ομόφωνα υιοθετήθηκε, σημειώνονται τα εξής:

«Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στη λειτουργία της δομής φιλοξενίας στην περιοχή του Κυψελοχωρίου.

Δεν είμαστε ούτε ακραίοι, ούτε ρατσιστές. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας.

Δεν θέλουμε να ανοίξει στα όρια του Δήμου μας ένα στρατόπεδο απάνθρωπης διαβίωσης προσφύγων.

Οι εγγενείς ελλείψεις σε βασικές υποδομές στον συγκεκριμένο χώρο, τις οποίες έχουμε επισημάνει άπειρες φορές και σε όλους τους τόνους, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρόχειρες και βιαστικές παρεμβάσεις.

Η βιασύνη του Υπουργείου δείχνει ότι απουσιάζει συγκροτημένο σχέδιο και δεν είναι προτεραιότητά του η εξασφάλιση ανθρώπινης διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι με τους κατοίκους της περιοχής κατανοώντας πλήρως τις ανησυχίες τους.

Το Κυψελοχώρι είναι ένα μικρό χωριό με λιγοστούς κατοίκους, οι υποδομές του οποίου δεν αντέχουν την καθημερινότητα ενός τέτοιου αριθμού φιλοξενούμενων.

Δεν υπάρχουν καταστήματα για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

Δεν υπάρχει συγκοινωνία για τη μετακίνηση των προσφύγων από και προς τη δομή.

Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είχε επιλεγεί και κατά το παρελθόν για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών. Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης είχαν σαν αποτέλεσμα την παραμονή τους για μικρό χρονικό διάστημα. Η λειτουργία της δομής ακυρώθηκε τότε από τους ίδιους τους πρόσφυγες. Το ίδιο θα γίνει και τώρα…

Κατηγορηματικά σε όλους τους τόνους δηλώνουμε ότι με όλα τα νόμιμα μέσα θα αντισταθούμε στη λειτουργία της Δομής στο στρατόπεδο Ζώγα. Έστω και την ύστατη στιγμή μην αγνοείτε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών του Δήμου Τεμπών και των φορέων που σήμερα παρευρίσκονται εδώ.

Μην αγνοείται τελικά την κοινή λογική».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν, οι βουλευτές κ. Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι συνδυασμών του Δήμου Τεμπών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κυψελοχωρίου κ. Πηλία Σουκουβέλου, Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου, Συκουρίου κ. Γεώργιος Καλότυχος, μέλη τοπικών συμβουλίων, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass