Μήνυμα νίκης Αγοραστού από τα Φάρσαλα

* Αναφέρθηκε στα 65 έργα που εκτελούνται στην περιοχή και επέκρινε το Υπ. Υποδομών που επί 10 χρόνια φρενάρει τη μελέτη για τον δρόμο Λάρισας- Φαρσάλων

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 22:00

Μήνυμα νίκης για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου από τα Φάρσαλα έστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».

Στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, ο κ. Αγοραστός σημείωσε: «Πρέπει να σας πω ότι τα Φάρσαλα είναι το σπίτι μας, εδώ βρισκόμασταν και την Τρίτη, και οι συνεργάτες μας βρίσκονται εδώ όταν χρειάζεται και έχουμε καλή συνεργασία με ανθρώπους αλλά και τη δημοτική αρχή για το καλό του τόπου».

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί επί των ημερών του στην επαρχία Φαρσάλων και γενικότερα στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα για την επαρχία Φαρσάλων επισήμανε: «Στον Δήμο Φαρσάλων έχουμε προωθήσει 65 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, άλλα έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Ανάμεσά τους βρίσκεται το κομβικής σημασίας έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα (57,7 εκατ. ευρώ) αλλά και τα έργα αποκατάστασης-ασφαλτόστρωσης της παλαιάς Ε.Ο. Φαρσάλων-Βόλου (6,8 εκατ. ευρώ) και της ΠΕΟ Λάρισας - Φαρσάλων (3,5 εκατ. ευρώ). Πέραν όμως των έργων αυτών έχουμε προγραμματίσει μια σειρά καινούριων και σημαντικών έργων για την περιοχή των Φαρσάλων. Όπως η κατασκευή υπογείων αγωγών άρδευσης του ΤΟΕΒ Ενιπέα (βόρειος και νότιος τομέας) προϋπολογισμού 3.030.000 ευρώ. Η κατασκευή φράγματος αναστόμωσης των πηγών στα Βρυσιά, 2.083.000 ευρώ. Ο εκσυγχρονισμός των γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Ενιπέα 1.390.000 ευρώ, το φράγμα στο Παλαιοδερλί αλλά και τα αρδευτικά δίκτυα σε Υπέρεια-Ορφανά, 60 εκατ. ευρώ».

Για το θέμα του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων δήλωσε τα εξής: «Tο μεγαλύτερο «έγκλημα» που συντελείται από το δουλοκτητικό κράτος στην περιοχή είναι το γεγονός ότι ενώ η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από το 2009, η μελέτη αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Έχουν περάσει 10 χρόνια και ακόμα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να ολοκληρώσει και να παραδώσει τη μελέτη. Εμείς πιέσαμε και πιέζουμε καθημερινά να ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη. Έχω ήδη δηλώσει και το επαναλαμβάνω εδώ απόψε για μία ακόμη φορά, ότι μόλις το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μας παραδώσει τη μελέτη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να εντάξει άμεσα το έργο στο νέο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει στη δημοπράτησή του. Και πιστέψτε με, είμαι έτοιμος να προχωρήσω και σε δραστικότερα μέτρα πίεσης προκειμένου επιτέλους να ολοκληρωθεί η μελέτη αυτή».

Την ομιλία στα Φάρσαλα παρακολούθησαν επίσημοι, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass