Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διμέτωπη επίθεση Κωνσταντοπούλου σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 17:30

Κριτική τόσο προς την πλευρά της ΝΔ, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της, Κυρ. Μητσοτάκη προχθές στη Λάρισα, όσο και προς την πλευρά της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας χθες βράδυ σε συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η «Πλεύση Ελευθερίας» κατέρχεται στις Ευρωεκλογές με κεντρικό σύνθημα «δεν κοιτάμε ούτε αριστερά – ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά», με την κ. Κωνσταντοπούλου ξεκινώντας την ομιλία της να εστιάζει στην κυβέρνηση Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός «τώρα υπόσχεται συνέχεια, όπως έκανε και πριν την προδοσία, πριν κάνει τα αντίθετα από αυτά που έλεγε, πριν τα βρει και επισήμως με τους δανειστές της χώρας. Πριν κάνει διακοπές κρυφά σε θαλαμηγούς εφοπλιστών κατά τη διάρκεια της πιο μεγάλης τραγωδίας που έζησε τα τελευταία χρόνια η χώρα» ενώ προδοσία χαρακτήρισε επίσης «για τη Μακεδονία, τη συμφωνία των Πρεσπών».

Στις θέσεις του κόμματος, μεταξύ άλλων, σημειώνεται η ανάγκη «να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Να καθορίσουμε εμείς το περιεχόμενο της ζωής μας και να υπερασπιστούμε τα συλλογικά αξιακά και δημοκρατικά κεκτημένα, αλλά και τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όσων δεν έχουν φωνή.

Με επίγνωση ότι ξεκινάμε έναν αγώνα απελευθέρωσης απέναντι στις δυνάμεις που προσπαθούν να μας καθυποτάξουν, απέναντι σε συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση και απέναντι σε κατεστημένα που επιδιώκουν να κυριαρχούν πάνω στις ανθρώπινες ζωές.

Έναν ανυποχώρητο αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού της μνημονιακής δεσποτείας, του ολοκληρωτισμού της ευρωγραφειοκρατίας, της χρεοκρατίας, της τραπεζοκρατίας και των συμφερόντων και ολιγαρχιών που υποστυλώνουν, τροφοδοτούν και ωφελούνται από αυτό το αντιδημοκρατικό καθεστώς, που περιφρονεί τη δημοκρατία και δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και με την αυτοθυσία πολλών πριν από εμάς, που έδωσαν τη ζωή, την υγεία, την ελευθερία τους.

Έναν αγώνα απέναντι σε ένα απολυταρχικό-αυταρχικό καθεστώς και ένα ολιγαρχικό διαπλεκόμενο κατεστημένο, που χρησιμοποιούν νομισματικούς εκβιασμούς, τραπεζική τρομοκρατία και μιντιακή προπαγάνδα για να διαιωνίζονται».

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Λάμπρος Καραγιώργος, Δέσποινα Σκρέτα και Μαργαρίτης Πατσιαντάς οι οποίοι και σημείωσαν τους λόγους συστράτευσης με την «Πλεύση Ελευθερίας».

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα