Εργα 722.000 ευρώ στην αγροτική οδοποιία της Αγιάς

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ: ΑΝΑΣΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 22:25

Ανάσα διευκόλυνσης σε εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου Αγιάς αναμένεται να δώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, συνολικού ύψους 722.000 ευρώ, που εκτελεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στόχος είναι η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων αγροτικών περιοχών του Δήμου.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας «Η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών στη γεωργική γη, στις καλλιέργειές τους, αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συζητάμε για υποδομές που στηρίζουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα. Θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση των έργων, οι συνθήκες καθημερινότητας στις αγροτικές περιοχές θα βελτιωθούν σημαντικά».

Το έργο αφορά και τις τέσσερις δημοτικές ενότητες, όπου θα υλοποιηθούν εργασίες συντήρησης των αγροτικών δρόμων με την κατασκευή χανδάκων απορροής ομβρίων και εργασίες μόρφωσης και ισοπέδωσης της επιφάνειας του καταστρώματος των οδών. Επίσης, προβλέπεται η χαλικόστρωση δρόμων (από 2000 κυβ. περίπου για κάθε Κοινότητα), η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων, όπως η κατασκευή κιβωτιοειδών και σωληνωτών oχετών και η κατασκευή ιρλανδικών διαβάσεων (ραμπών), τα οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην προστασία των διαβρώσεων των οδοστρωμάτων και θα εξασφαλίσουν την ομαλή πρόσβαση προς τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass