Προτεραιότητα στις Ευρωεκλογές

* ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ * ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 17:00

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον από τους δικηγόρους της Λάρισας για το σεμινάριο που διοργάνωσε ο ΔΣΛ και αφορούσε στη διενέργεια των εκλογών και τα καθήκοντα των δικαστικών αντιπροσώπων, καθώς η αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας ήταν γεμάτη.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών, οι εφορευτικές επιτροπές θα πρέπει να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία για την εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων.

*ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ «Α»

-Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων με τη διάκριση «Α» (σ.σ.: εδώ θα ψηφίσουμε για ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές) των οποίων η αρίθμησή τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 και 0, θα ανοίξουν πρώτα την κάλπη των ευρωεκλογών καταμετρώντας τα ψηφοδέλτια υπέρ συνδυασμών. Όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση αυτή, θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις περιφερειακές εκλογές (υπέρ συνδυασμών).

Αφού ολοκληρωθούν οι δύο αυτές καταμετρήσεις, ξεκινάει η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας υπέρ υποψηφίων για τις ευρωεκλογές και στη συνέχεια για τις περιφερειακές.

- Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων με τη διάκριση «Α» που η αρίθμησή τους λήγει σε 2, 4, 6 και 8, μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών (υπέρ συνδυασμών) και ακολούθως των ευρωεκλογών.

*ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ «Β»

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων με τη διάκριση «Β», ανεξάρτητα από την αρίθμησή τους, ασχολούνται με τη διαλογή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων υπέρ συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές και στη συνέχεια για τις κοινοτικές εκλογές.

*ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ «Α» ΚΑΙ «Β»

- Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 1, 4, 7 και 0 μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών (υπέρ συνδυασμών). Ακολουθεί η μετάδοση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών και μετά των δημοτικών. Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές, ξεκινάει η διαδικασία διαλογής και καταμέτρησης της ψηφοφορίας υπέρ υποψηφίων για τις ευρωεκλογές.

-Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 2, 5 και 8 εκδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών (υπέρ συνδυασμών), ακολούθως των ευρωεκλογών (υπέρ συνδυασμών) και μετά των δημοτικών εκλογών. Στη συνέχεια ακολουθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων υπέρ υποψηφίων των ευρωεκλογών.

- Τέλος, οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 3, 6 και 9 εκδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών (υπέρ συνδυασμών) και ακολουθούν εκείνα των ευρωεκλογών (υπέρ συνδυασμών) και μετά των περιφερειακών εκλογών. Κι εδώ στη συνέχεια καλούνται να καταμετρήσουν πρώτα τις ψήφους των υποψηφίων στις ευρωεκλογές.

Στα ενιαία εκλογικά τμήματα, η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις κοινοτικές εκλογές θα έπεται των καταμετρήσεων για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass