«Αστοχία του κ. Μανώλη…»

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 16:26

«Kαλές και χρήσιμες οι επαφές «εκτός συνόρων» του υποψήφιου δημάρχου Τεμπών κ. Μανώλη. Μόνο που θα πρέπει, όταν έχει επαφές με τεχνοκράτες ή τεχνοκράτισσες για την προβολή της περιοχής μας, να είναι πιο καλά προετοιμασμένος και ενημερωμένος».

Ο συνδυασμός «Συνεργασία για πορεία Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών», του υπ. δημάρχου Κων. Κολλάτου, αναφέρει τα παραπάνω και εξηγεί: «Διαβάζουμε λοιπόν στην «Ελευθερία» της 12ης Μαΐου ότι συζητήθηκε (με Βουλγάρα τεχνοκράτισσα) το θέμα του αγροτουρισμού και ειδικότερα του οινοτουρισμού, καθώς σε αρκετά μέρη του Δήμου Τεμπών, όπως η Ραψάνη, παράγονται μοναδικές ποικιλίες, όπως το ξινό μαύρο κρασί.

Πρώτα απ’ όλα το ξινό μαύρο κρασί δεν είναι ποικιλία. Η ποικιλία είναι το ξινόμαυρο που καλλιεργείται στη Ραψάνη, στη Νάουσα κ.α. Ξινό μαύρο κρασί… εδώ πραγματικά δεν ξέρουμε τι εννοεί. Η Ραψάνη παράγει ερυθρό ξηρό κρασί (το οποίο δεν είναι ξινό), που για την οινοποίησή του συμμετέχουν ισότιμα 3 ποικιλίες: το ξινόμαυρο, το σταυρωτό και το κρασάτο. Το αποτέλεσμα είναι το ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) Ραψάνης το οποίο παράγεται στην αμπελουργική ζώνη της Ραψάνης.

Γιατί επιμένουμε τόσο για κάτι που μπορεί να ακουστεί σαν λεπτομέρεια. Γιατί δείχνει την ευθύνη με την οποία αντιμετωπίζει κανείς τα θέματα. Η ταυτότητα του κρασιού της Ραψάνης είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερων βιοκλιματικών συνθηκών καθώς και της περίσσειας τέχνης που επέδειξαν διαχρονικά οι αμπελουργοί που με μεγάλο μεράκι διαφύλαξαν την ιδιαίτερη ποιότητα που έφερε το κρασί Ραψάνης στις πρώτες θέσεις. Από την άλλη μπροστά μας βρίσκονται διάφορες προκλήσεις, όπως η διαρκής προσπάθεια διείσδυσης στις ξένες αγορές αλλά και η διατήρηση και η βελτίωση της θέσης του στην ελληνική αγορά η οποία γίνεται όλο και πιο απαιτητική. Ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός και βοηθός σ’ αυτή την προσπάθεια αλλά με ευθύνη και γνώση. Με την ίδια ευθύνη και μεθοδικότητα που προωθεί τη δημιουργία του Θεματικού Πάρκου Τεμπών, ενός έργου που θα αλλάξει την εικόνα όλης της περιοχής ειδικά των παραδοσιακών κοινοτήτων, όπως η Ραψάνη, και φυσικά θα συμβάλει στην προβολή του κρασιού της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass