Επίσκεψη Απ. Καλογιάννη στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 16:17

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ επισκέφθηκε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων,  Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξής του.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής παρουσίασαν τις προτάσεις του ΤΕΕ που, εάν εφαρμοστούν, θα συμβάλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Νίκος Παπαγεωργίου, καλωσορίζοντας τον δήμαρχο του ευχήθηκε καλή επιτυχία και αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος περί ανταποδοτικών τελών, ως κίνητρα για επενδύσεις, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την αειφόρο ανάπτυξη και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της προηγούμενης θητείας του και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής τής παράταξής του, η οποία θέτει ως προτεραιότητα την πόλη και τους πολίτες και έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής και ανθρώπινης πόλης, με υποδομές και ευκαιρίες, που σέβεται το περιβάλλον και διευκολύνει την επιχειρηματικότητα.

Ευχήθηκε η συνεργασία με το ΤΕΕ να αποκτήσει στο εξής ουσιαστικότερο χαρακτήρα, αφήνοντας πίσω τις πολώσεις και αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, καθώς υπάρχει πεδίο ειλικρινούς και δημιουργικής συνεργασίας για αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία θίχτηκαν, εν ολίγοις, από τα μέλη του ΤΕΕ και από τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης, ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τα δημόσια έργα, οι μελέτες, οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, η ενεργειακή και αντισεισμική θωράκιση των δημοσίων κτιρίων, οι «έξυπνες πόλεις», η διάσωση του αρχιτεκτονικού πλούτου της Λάρισας, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αναπτυξιακά και εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γεν. γραμματέας Αστ. Νάρης, τα μέλη της Δ.Ε., Βασ. Γερογιάννης, Γ. Γκόγκος, Παν. Πάλλας, Γιάν. Παναγιώτου και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Τμήματος, Δημ. Στραφιώτης.

Τις θέσεις τους εξέφρασαν και οι πρόεδροι των κλαδικών συλλόγων του Τμήματος, Κ. Παπαδημητρίου (Αρχιτεκτόνων), Γιάν. Μαρκατάς (Πολιτικών), Θαν. Γκατζιός (Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων), Κ. Παπαμαργαρίτης (Χημικών), Λουκία Παρασκευοπούλου (Α/πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ), Παντ. Γκλιάος (Α/πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Λάρισας).

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Δημ. Μαβίδης, ο πρόεδρος του ΔΩΛ Νίκ. Καλτσάς, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ντ. Διαμάντος, οι Απ. Πέκας, Ελένη Κολούσιου, Ζωή Φωτάκη και άλλοι υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass