Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2019 15:03

Σχολή γονέων στον Αγ. Αχίλλιο

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθείη 7η συνάντηση-ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων-«Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς» στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αχιλλίου. Ομιλητής θα είναι ο π. Κων/νος Μεταλλούλης, εφημέριος του Ι.Ν.Αγ. Θωμά Λαρίσης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας απέναντι στα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας».

 

---------

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας στη Χαραυγή

Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου ημέρα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεσοπεντηκοστής , πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας, στη Λάρισα, στην περιοχή της Χαραυγής. Το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου και ώρα 7:30 μ.μ. θα γίνει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά λιτής, αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη και ώρα 7:00 - 10:30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6:00 μ.μ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και παρακλητικός κανών εις Τον Κύριον Ιησού. (Αστική Συγκοινωνία, Λεωφορείο No 11).

 

---------

Ανανεωμένος ο ναός των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ ΑΓΙΑΣ

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Τελείως ανανεωμένος ως προς την εξωτερική του τουλάχιστον όψη εμφανίζεται πλέον ο πανηγυρίζων και ιστορικός ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κάτω Σωτηρίτσα Αγιάς. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν καινοτόμες παρεμβάσεις, διάφορες προεκτάσεις και νέες προσθήκες, με σχετική μελέτη μηχανικού. Επέκταση της εισόδου του ναού και δημιουργία χώρου ξεχωριστού (πρόναος). Επέκταση δια μεγάλης βεράντας και μετά θόλου κεραμοσκεπούς όλης της νότιας πλευράς προς εξυπηρέτηση των πιστών ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που μέχρι τώρα δυσκολεύονταν εξαιτίας του μικρού χώρου του ναού κατά τις θείες λειτουργίες. Έγιναν παρεμβάσεις στην αυλή, όπως πλακόστρωτοι διάδρομοι, πέτρινη βρύση, βοηθητικοί χώροι, αποθήκη κι άλλα. Επίσης, το σημαντικότερο έργο, αυτό της κατασκευής αίθουσας – γραφείου του προϊσταμένου του ναού και της εκκλησιαστικής επιτροπής, που δεν υπήρχε. Τέλος, προγραμματίζεται και σύντομα θα πραγματοποιηθεί, όπως επιβεβαιώνουν τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Κοινότητας Σωτηρίτσας, η ασφαλτόστρωση του χωμάτινου σήμερα δρόμου βόρεια του ναού.

Σε όλα όσα έγιναν βοήθησαν σημαντικά με τις ακάματες προσπάθειές τους, με πρωτοβουλίες και ενέργειες, οι νέοι εκκλησιαστικοί επίτροποι του ναού. Όπως αυτού του επικεφαλής Θεόδωρου Πρασσά, ενός άοκνου και πολύ φιλότιμου επιτρόπου, αλλά και των άλλων μελών, του Γεωργίου Λιάκου, του Βασιλείου Καρβουνιάρη και του Γεωργίου Δημηνίκου. Ασφαλώς σημαντικότατη ήταν και η προσωπική εργασία εθελοντών κατοίκων της Σωτηρίτσας. Προϊστάμενος του ναού είναι ο π. Γεράσιμος Νταφούλης.

Αξιοσημείωτο είναι δε να αναφερθεί πως στην πρόσοψη του ναού προσφάτως έχει εντοιχιστεί και δεσπόζει περικαλλής μαρμάρινη επιγραφή με ευαγγελικό περιεχόμενο, θεάρεστο και με σημαντικό νόημα: «ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ / ΣΥ ΕΙ Ο ΘΕΟΣ / Ο ΠΟΙΩΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟ» (ψαλμός Δαυίδ). Εμπνευστής, δημιουργός, δωρητής αυτής είναι ο δάσκαλος Απόστολος Ρούντος, περιστασιακός κάτοικος και ενορίτης, γνωστός κι από άλλες χορηγίες στον συγκεκριμένο ναό.

 

---------

Εκδηλώσεις για τη γιορτή Αγίων Κων/νου και Ελένης

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, Αρμενίου και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρμενίου“Aνθιμος Γαζής” , οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Δευτέρα 20 Μαΐου, και ώρα 7.00 το απόγευμα θα γίνει υποδοχή Ιερών Λειψάνων και κατόπιν θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και θα γίνει περιφορά της ιεράς εικόνας με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Μ.Ε.Σ. Αρμενίου «Ανθιμος Γαζής» και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. Την Τρίτη 21 Μαΐου, στις 7.00 - 10.00 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία και η Ακολουθία του Υψώματος.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΤΡΙΝΗ

Εξάλλου το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον οικισμό Αλεξαντρινή ενημερώνει όλους τους κατοίκους και των γύρω περιοχών ότι σήμερα το πρωί θα τελεσθεί θεία λειτουργία. Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων. Ανήμερα της γιορτής το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass