Κλίμα αισιοδοξίας για «πρωτιά» στη «Συμπαράταξη Λαρισαίων»

* ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΕΙ * ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2019 16:15

Με «κλίμα αισιοδοξίας για πρωτιά» στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής εισέρχεται στην τελική ευθεία η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» του Απόστολου Καλογιάννη.

Στο εκλογικό επιτελείο επικρατεί αισιοδοξία, ωστόσο όλοι τους, με πρώτο τον δήμαρχο είναι προσηλωμένοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους για την τελευταία εβδομάδα. Κεντρικό γεγονός αυτής της εβδομάδας είναι η μεγάλη συγκέντρωση της Συμπαράταξης, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου, στην Κεντρική πλατεία.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης αναμένεται να θέσει τα διλήμματα των εκλογών για τον Δήμο Λαρισαίων, να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επόμενη θητεία, ενώ αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος θα τονίσει ότι ο ίδιος και η Συμπαράταξη μπορούν «να εγγυηθούν την ενότητα και την πορεία της πόλης και του Δήμου στο μέλλον και να συνεχίσουν χωρίς προβλήματα το μεγάλο έργο που έχει σχεδιαστεί». Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της προεκλογική περιόδου, το επιτελείο της Συμπαράταξης προβάλλει και αναδεικνύει το ζήτημα της ενότητας.

ΟΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

Επίσης, όλη η στρατηγική της Συμπαράταξης Λαρισαίων στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες: στο σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής και στο πρόσωπο του Απ. Καλογιάννη.

Η εκλογική ομάδα της Συμπαράταξης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Απόστολος Καλογιάννης, αυτά τα χρόνια της πρώτη του θητείας στο δημαρχιακό αξίωμα, με τη στάση, τη συμπεριφορά και εν γένει τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, έχει διαμορφώσει ιδιαίτερα θετικό προφίλ στους Λαρισαίους. «Οι πολίτες εκτιμούν το ήθος, την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητά και την ανιδιοτέλεια, ενώ συνομιλεί και συνεργάζεται με όλους είτε πρόκειται για αρχές και φορείς, είτε για απλούς πολίτες», λένε χαρακτηριστικά στην «Ε» συνεργάτες του δημάρχου.

Παράλληλα, τα στελέχη της δημοτικής αρχής προσπάθησαν να αναδείξουν και το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί κατά τη διάρκεια της θητείας.

«Το έργο μας είναι ορατό και μετρήσιμο. Έχουν υλοποιηθεί έργα 60 εκατ. ευρώ και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έργα άλλων 43 εκατ. ευρώ» το έργο είναι ορατό και μετρήσιμο. Δεν μπορούν ούτε να το μειώσουν ούτε να το απαξιώσουν, τονίζουν στην «Ε» συνεργάτες του δημάρχου.

Εμφανής είναι παράλληλα και η δυναμική του ψηφοδελτίου. Στη Συμπαράταξη εκτιμούν ότι το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο συγκροτείται από ενεργούς πολίτες απ’ όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες ενώ μετέχουν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές, προελεύσεις και καταγωγές.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όπως βεβαίως αναμένεται, ο Απόστολος Καλογιάννης από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης θα απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες της Κυριακής. Ειδική αναφορά θα κάνει στους νέους ψηφοφόρους που θα συμμετάσχουν σε εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά.

Ο Απόστολος Καλογιάννης θα καλέσει τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου με την ψήφο τους να συνδιαμορφώσουν το αύριο της πόλης, ως μια πόλη σύγχρονη και ευρωπαϊκή, στηρίζοντας έτσι με την ψήφο τους το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής. Θα ζητήσει επίσης, για άλλη μια φορά ισχυρή εντολή προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα το έργο και θα εξηγήσει τι σημαίνει για τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η καθιέρωση της απλής αναλογικής καθώς και τις αλλαγές που θα επιφέρει στον τρόπο διοίκησης των Δήμων.

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Ε» για το ζήτημα της καθιέρωσης της απλής αναλογική και το ζήτημα της ισχυρής εντολής ο κ. Καλογιάννης είχε τονίσει πως «η Συμπαράταξη ζητά ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή. Όπως είναι γνωστό σ’ αυτές τις εκλογές εφαρμόζεται η απλή αναλογική. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει ο κάθε συνδυασμός. Επομένως, για να συνεχίσουμε χωρίς προβλήματα και πιθανά εμπόδια το έργο μας στον Δήμο χρειαζόμαστε το υψηλότερο δυνατό ποσοστό και τον μεγαλύτερο αριθμό συμβούλων. Σε αυτές τις συνθήκες, η «χαλαρή» ψήφος είναι μια επιλογή που δεν βοηθάει στο Δήμο. Χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή και αυτό ζητάμε από τους Λαρισαίους».

ΕΝΟΧΛΗΣΗ

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της κακόβουλης και σχεδιασμένης ενέργειας με την προβολή βίντεο στο εκλογικό κέντρο, τα στελέχη της Συμπαράταξης δεν κρύβουν την ενόχλησή τους, παρά το γεγονός ότι τελικώς αποφασίστηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και να επιστρέψει η προεκλογική αντιπαράθεση στη σφαίρα του πολιτικού πολιτισμού. Αυτό που φαίνεται να έχει ενοχλήσει περισσότερο τον Απόστολο Καλογιάννη και τους συνεργάτες του είναι ότι με αυτή την ενέργεια επλήγη τελικώς η εικόνα της πόλης, παρά η Συμπαράταξη ή το πρόσωπο του δημάρχου.

«Ο δήμαρχος εξ αρχής απηύθυνε έκκληση για αντιπαράθεση με αρχές και αξίες, ενώ κάποιοι άλλοι δίστασαν να πάρουν σαφείς αποστάσεις και να καταδικάσουν το γεγονός. Οι πολίτες και σ’ αυτό το επίπεδο έχουν πεδίο σύγκρισης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass