Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διψήφιο το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής

ΠΡΟΒΛΕΨΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2019 17:00

Αισιόδοξος ότι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της επόμενης Κυριακής θα είναι διψήφιο, πρόβλεψε χθες ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε τις ευρωεκλογές ως κρίσιμο αγώνα και για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζοντας ότι αποφάσισε να είναι ξανά υποψήφιος για να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της παράταξης. «Αν στις 26 του Μάη δεν πάρουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, υπάρχει προοπτική σταθεροποίησης ενός μισαλλόδοξου δικομματισμού εις βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης» είπε, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής και τον ίδιο προσωπικά. «Υπερασπίστηκα θεσμούς, παράταξη και όπως οι περισσότεροι από εμάς που μείναμε στα δύσκολα και δεν είδαμε το κόμμα μας ως ασανσέρ εξουσίας».

O υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο μοναδικός πλην αρχηγών κομμάτων που μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα, παραδέχθηκε ότι «η παράταξή μας πέρασε δύσκολα», σημειώνοντας όμως ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε μερικές μέρες από σήμερα. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον καλά τι ήταν το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, θυμίζοντας ότι ο ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος νέα ήθη και έφερε κότερα, φαινόμενα Πολάκη σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «εδώ υπερασπίζεται τον Μαδούρο, στον Πολάκη θα είχε αναστολές;». «Μέτρα που θα μπορούσαν να τα έχουν πάρει από το 2016, τα πήραν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Λίγο να καθυστερούσαν, θα τα έδιναν με φακελάκι πάνω από την κάλπη», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για την πολιτική της στο προσφυγικό, τη σύμπραξη με στελέχη από την καραμανλική πτέρυγα ως «κάποιους δικούς μας, σεσημασμένους», όπως είπε. Αναφερόμενος μάλιστα στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ενώ θεωρητικά έχει απέναντί του τον αντιευρωπαϊσμό, την ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό, τοποθέτησε εκπροσώπους και των τριών αυτών ρευμάτων, από ακραιφνείς αντιευρωπαϊστές, υπουργούς του κ. Καμμένου και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Επιχειρώντας έναν απολογισμό του έργου του στο Ευρωκοινοβούλιο, στάθηκε ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, τον οποίο δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ζητούσε να ενεργοποιηθεί μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Τσίπρας. Αναφέρθηκε επίσης στην ψήφο του υπέρ της αναστολής των ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας για να σταλεί ένα μήνυμα στον Ερντογάν, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ την καταψήφισαν. Τέλος σημείωσε την εμπειρία του από την εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Volkswagen, όπου ήταν ο μόνος Έλληνας ευρωβουλευτής.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα