Επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επάγγελμα του αστυνομικού

Την αναγνώριση ζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 15:29

Την ικανοποίηση θεσμικών, οικονομικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αιτημάτων τους ζητούν οι Θεσσαλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποίησαν στη Λάρισα την ετήσια γενική συνέλευσή τους.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ι. Κατσιαμάκας αλλά και ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ, Κων. Πλατιάς που ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις νεότερες εξελίξεις σε οικονομικά και θεσμικά θέματα, ενώ στις θέσεις του κλάδου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας, Χρ. Καλούσιος.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο, όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στο ψήφισμα της συνέλευσης, περιλαμβάνονται αιτήματα όπως της "πλήρους συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ" και "αποκατάσταση του μισθολογίου στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012" ενώ στα θεσμικά αιτήματα κυρίαρχο είναι το αίτημα του "χαρακτηρισμού του αστυνομικού επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό".

Στο πλαίσιο της συνέλευσης χαιρετισμό απηύθυνε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ και βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «επειδή τα τελευταία εικοσιτετράωρα βλέπει το φως της δημοσιότητας το παρασκήνιο σχετικά με τις άδειες του αμετανόητου αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, θέλω να υπογραμμίσω ότι δημιουργείται η εντύπωση ότι η συντεταγμένη πολιτεία εκβιάζεται από τρομοκράτες. Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να καθίσταται όμηρος εκβιαστών».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αναπλ. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ και βουλευτής Λάρισας, Χρ. Κέλλας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είμαστε στο πλευρό σας. Γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης και μπορεί να κάνει άψογα τη δουλειά της, όταν η πολιτική ηγεσία την αφήνει να επιτελεί το έργο της απερίσπαστη. Η ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, μέσω της ριζικής αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και των κάθε λογής “μπαχαλάκηδων” καθώς και της κατάργησης του ασύλου, αποτελεί προτεραιότητά μας».

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Βασ. Καραπιπέρης, ο αρμόδιος για θέματα προστασίας του πολίτη του ΚΙΝΑΛ. Μιχ. Τολίκας, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασ. Καραΐσκος, ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Ηπείρου, Θ. Κολιοπάνος, ο γενικός γραμματέας της ΕΑΛ, Γιάν. Θελούρας, ο πρόεδρος της ΕΑΜ Αν. Δίχτας, ο πρόεδρος της ΕΑΚ Σ. Μαυρογεώργος, ο πρόεδρος των Αποστράτων Αστυνομικών Λάρισας Θεόδ. Χρυσόμαλλος και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από όλη τη Θεσσαλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass