Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 15:02

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο την Κυριακή 26 Μαΐου

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 8.30 μ.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Ιερή Αγρυπνία για τη μνήμη του οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου, του νέου ομολογητού. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο, τον Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

----------

Παρακλήσεις του Αγίου Λουκά στον Άγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα ψάλλεται στον Άγιο Αχίλλιο η παράκληση στον Αγιο Λουκά και τίθεται προς προσκύνηση από τους πιστούς χριστιανούς τεμάχιο του χαριτόβρυτου λειψάνου του που φυλάσσεται στον Ναό.

 

----------

Πανηγύρι στο Κουτσόχερο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στο Κουτσόχερο.

Στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί δημοτική βραδιά στον χώρο του σχολείου με φαγητό, ποτό και πλούσια λαχειοφόρο. Ορχήστρα: Γιώργος Αγγέλης, Ράνια Χελιδώνη και Αλέξης Κασιάρας.

 

----------

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας στη Χαραυγή

Μεθαύριο Τετάρτη 22 Μαΐου ημέρα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεσοπεντηκοστής , πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας, στη Λάρισα, στην περιοχή της Χαραυγής. Αύριο το απόγευμα και ώρα 7:30 μ.μ. θα γίνει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά λιτής, αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη και ώρα 7:00 - 10:30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και παρακλητικός κανών εις Τον Κύριον Ιησού. (Αστική Συγκοινωνία, Λεωφορείο No 11).

 

----------

Ομιλία της ΧΕΝ για «το παιδί και διαζύγιο»

Η γυναικεία οργάνωση ΧΕΝ Λάρισας οργανώνει ομιλία με θέμα «Παιδί και διαζύγιο» την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και ώρα 7μ.μ. Η Ροπόκη Εμμανουέλα τελειόφοιτος Κοινωνιολογίας, η Μπούλμπου Μαργαρίτα δικηγόρος και η Νάτσιου Εύα ψυχολόγος, θα αναπτύξουν το θέμα από το δικό της η κάθε μία επιστημονικό πεδίο, γι’ αυτό το σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass