Από αύριο το εκλογικό υλικό στους δικαστικούς αντιπροσώπους

ΔΙΠΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 22:15

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι των επικείμενων εκλογών τα δύο σεμινάρια που διοργάνωσε χθες στη Λάρισα ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας.

Το ένα έγινε το πρωί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό κέντρο από τον δικηγόρο Λάρισας κ. Φώτη Γιαννούλα και απευθυνόταν κυρίως σε δημοσίους υπαλλήλους που ορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Το δεύτερο πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του προέδρου των εφοριακών Αθανασίου Τσουρή, τις απογευματινές ώρες στο Επιμελητήριο Λάρισας, από τον αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χρήστο Μπραζιώτη και απευθυνόταν στους εφοριακούς, οι οποίοι διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Τα σεμινάρια περιλάμβαναν οδηγίες, επεξηγήσεις και ενημέρωση σχετικά με την πλήρη εκλογική διαδικασία και τις ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος τόσο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας όσο και κατά τη διάρκεια αυτής μέχρι και την τελική εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων. Το ενδιαφέρον υπήρξε ιδιαίτερο αφού για πρώτη φορά διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι κρατικοί υπάλληλοι λόγω της μεγάλης επαύξησης των εκλογικών τμημάτων με τον διαχωρισμό τους σε Α και Β.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ενημερώθηκαν πως από αύριο Παρασκευή θα μπορούν να παραλαμβάνουν το εκλογικό τους υλικό από τον 2ο όροφο του Δημαρχείου Λάρισας (οδός ΄Ιωνος Δραγούμη, αρ. 3).

Συγκεκριμένα: Αύριο Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι ως και τις 10 το βράδυ και μεθαύριο Σάββατο από τις 7 το πρωί ως και τις 2 το μεσημέρι.

Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο ο ΔΣΛ ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της προέδρου του ΔΣΛ κ. Νικολέττας Μπασδέκη προκειμένου η παραλαβή του εκλογικού υλικού να πραγματοποιηθεί από το Δημοτικό κατάστημα και όχι από το Κουλούρι, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Σχετικά μάλιστα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο σεμιναρίων, ο α’ αντιπρόεδρος του ΔΣΛ κ. Χρήστος Μπραζιώτης εξήγησε στην «Ε» ότι μεταξύ άλλων:

Προτάθηκε στους δικαστικούς αντιπροσώπους το Σάββατο να επισκεφτούν τα εκλογικά τους τμήματα για να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες έτσι ώστε, αν κάτι λείπει, να μπορέσουν να ενημερώσουν άμεσα. Δηλαδή να δούνε τις κάλπες, τα ψηφοδέλτια και την αίθουσα. Επίσης ενημερώθηκαν πως εάν κάτι χρειάζονται θα μπορούν να απευθύνονται στον έφορο, στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία, η οποία ανά πάσα στιγμή θα είναι διαθέσιμη αφού υπάρχει ειδικό τηλέφωνο μέσα στον εκλογικό σάκο.

Όσοι έχουν εκλογικό τμήμα Β οφείλουν να προσέξουν γιατί το ψηφοδέλτιο αποτελείται από δύο τμήματα και χρειάζεται να γνωρίζουν πως το λάθος στον αριθμό των ψήφων υπολογίζεται για κάθε τμήμα ξεχωριστά και όχι για όλο το ψηφοδέλτιο.

Τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές είναι διαφορετικού χρώματος. Είναι «σιέλ» ενώ όλα τα υπόλοιπα λευκά. Επίσης τους έγινε γνωστό ότι τα ονόματα των υποψηφίων έχουν αναρτηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (YPES), ώστε εάν θέλουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να τα πάρουν να τα εκτυπώσουν και να τα επικολλήσουν στα βιβλία καταγραφής ψήφων. Αυτό είναι σημαντικό διότι το περίμεναν όλοι λόγω του μεγάλου αριθμού υποψηφίων.

Όσον αφορά στις κοινοτικές εκλογές, σε περίπτωση που ψηφίζουν μόνο για προέδρους θα πρέπει να τεθεί σταυρός αλλιώς το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο.

Τέλος, τους έγινε γνωστό πως υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για την εφορευτική επιτροπή σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν ή δεν εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

 

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass