Δυναμικό «όχι» στο hotspot Κυψελοχωρίου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 15:23

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Δυναμική κινητοποίηση και χθες από μαθητές, γονείς και κατοίκους της περιοχής του Κυψελοχωρίου, οι οποίοι εναντιώθηκαν στη δημιουργία στο «Στρατόπεδο Ζώγα» στο Κυψελοχώρι hotspot για τους πρόσφυγες. Αρχικά έξω από το Στρατόπεδο και στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, στα διόδια Μακρυχωρίου συγκεντρώθηκαν πάνω από 300 άτομα, κλείνοντας συμβολικά για 15 λεπτά τον Σταθμό Διοδίων.
Την πρωτοβουλία είχαν οι Τοπικές Κοινότητες Μακρυχωρίου και Κυψελοχωρίου με επικεφαλής τις προέδρους τους κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου και Πηλία Σουκοβέλου. Δυναμικό ήταν το «παρών» με πανό των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού Μακρυχωρίου, Γυμνασίου, Δημοτικού Συκουρίου.


Στο διάστημα αυτό διεκόπη η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, η οποία γινόταν από παρακαμπτήριο χωρίς κανένα πρόβλημα χάρη στον σωστό συντονισμό του Α.Τ. Τεμπών με επικεφαλής τον διοικητή του Πρόδρομο Χαρισμανίδη Αστυνόμο Α’.
Μιλώντας στην «Ε» η πρόεδρος της Τ.Κ. Μακρυχωρίου κ. Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου εξέφρασε τη διαφωνία της με τη λειτουργία του hotspot σημειώνοντας: «Επειδή κάποιοι με το έτσι θέλω αποφασίζουν και επιβάλλουν την εγκατάσταση του hotspot στο Κυψελοχώρι, χωρίς να κάνουν τον κόπο να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία.
Μέχρι σήμερα από όλες τις τοπικές κοινωνίες που έχουν την «τύχη» να έχουν επιβάλει την εγκατάσταση των hotspots όλα τα μηνύματα είναι άκρως αρνητικά. Η υποβάθμιση του τόπου αυξάνει την εγκληματικότητα και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι για την υγεία των κατοίκων».
Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση της προέδρου της Τ. Κ. Κυψελοχωρίου κ. Πηλίας Σουκοβέλου, η οποία σημείωσε: «Ενωμένοι, χωρίς κομματική ταυτότητα με την παντελή απουσία των τοπικών αρχών και φορέων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις τους, αγωνιζόμαστε για την μη γκετοποίηση της περιοχής μας. Διότι χωρίς καμία ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, χωρίς καμία αναλογικότητα κατοίκων - μεταναστών, επιχειρούν τη βίαιη επιβολή τους στον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass