Επεκτείνεται το σχέδιο πόλης

ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΟΚΤΑΡΙΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ - ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΖΗΜΑ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 16:00

«Στόχος μας για την επόμενη θητεία είναι η επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή της πολεοδομικής ενότητας 19, που βρίσκεται πάνω από την περιφερειακή οδό Τρικάλων, από το Praktiker έως την οδό Καρδίτσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στη συνοικία της Φιλιππούπολης.

Ο δήμαρχος πλαισιωμένος από υποψηφίους της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» είχε συνάντηση με κατοίκους της περιοχής σε αίθουσα της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης. Στην ομιλία του αναφέρθηκε συνολικά στο έργο που έχει επιτελεστεί στον Δήμο κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι δόθηκε προτεραιότητα σε συνοικίες και περιοχές που είχαν μείνει πίσω σε θέματα υποδομών και ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως το πρόγραμμα των παρεμβάσεων στις συνοικίες θα συνεχιστεί στην επόμενη θητεία. Έτσι, όπως επισήμανε, και στη συνοικία της Φιλιππούπολης θα πραγματοποιηθεί έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και θα ακολουθήσει πλήρης ασφαλτόστρωση των δρόμων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου στην προοπτική επέκτασης του σχεδίου πόλης προς την πολεοδομική ενότητα 19. Το θέμα αφορά πολλούς κατοίκους της Φιλιππούπολης που διαθέτουν ιδιοκτησίες στην περιοχή (γνωστή και ως «οκτάρια»).

Όπως τόνισε ο Απόστολος Καλογιάννης, στη συγκεκριμένη πολεοδομική ενότητα περιλαμβάνεται και η έκταση του στρατοπέδου Τζήμα, του οποίου ως γνωστόν μεγάλη έκταση θα περιέλθει στον Δήμο, ενώ τμήμα του θα πολεοδομηθεί. Ο δήμαρχος τόνισε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας του Δήμου με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τους οργανισμούς του μπορεί να συμπεριληφθεί στην περιοχή πολεοδόμησης και η υπόλοιπη έκταση της Πολεοδομικής Ενότητας 19 ή τμήμα της, ως πιο ολοκληρωμένη πολεοδομική πρόταση, που είναι θεμιτό και κατά την πολιτική του Υπουργείου.

Συνεπώς θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα αυτή προς όφελος της πόλης, ακολουθώντας πάντα το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης, για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει διαβούλευση μετά τις εκλογές με τους κατοίκους της Φιλιππούπολης και τους φορείς τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass