«O Δήμος Αγιάς στη... Νέα Εποχή»

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΓΚΩΔΗ, ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 22:03

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

«Ο Δήμος Αγιάς αλλάζει σελίδα. Ο Δήμος Αγιάς περνά σε μια νέα εποχή με τον πολίτη πλέον πρωταγωνιστή». Μ’ αυτά τα λόγια, σε κλίμα άκρατου ενθουσιασμού, παρουσία πλήθους ανθρώπων κάθε ηλικίας, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση φίλων από την Αγιά, τις Ευρυμενές, τη Λακέρεια και τη Μελιβοία, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Αγγελάκας έστειλε από τη χθεσινοβραδινή κεντρική προεκλογική του ομιλία μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως «η Κυριακή 26η Μαΐου θα είναι μια μέρα ιστορικής ανατροπής για τον Δήμο, μια μέρα νίκης της δημοτικής του παράταξης «Αγιά 2019 – Νέα Εποχή».
Ξεκινώντας την ομιλία του, στον κατάμεστο κι όλο παλμό κεντρικό πεζόδρομο της Αγιάς παρόλη τη βροχόπτωση, αναφέρθηκε στη συμμαχία ευθύνης που έχει διαμορφωθεί με τους πολίτες, καθώς, όπως είπε, αυτοί είναι που νιώθουν την ανάγκη για αλλαγή και επανεκκίνηση στη ζωή τους. Τόνισε πως προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η σύνθεση των απόψεων κι ότι το ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού του απαρτίζεται από νέους ανθρώπους με γνώσεις κι όρεξη για δουλειά, αλλά κι από έμπειρα στελέχη με μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Κατόπιν, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, όπως το φυσικό κάλλος Κισσάβου και Μαυροβουνίου, τα υπέροχα παράλια, τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία, τα ιαματικά νερά και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, επισημαίνοντας: «Όλα αυτά, δυστυχώς, έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα με μεγάλη ευθύνη του απερχόμενου δημάρχου, ο οποίος αναλώθηκε σε δραστηριότητες ρουσφετολογικού τύπου, με αποσπασματικές ενέργειες που δείχνουν ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τον τόπο. Αντίθετα, τις ημέρες αυτές, παρουσιάζει σαν δικά του έργα που έγιναν απ’ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Υπουργεία».
«Τα τελευταία χρόνια» συνέχισε ο κ. Αγγελάκας «απομακρύνθηκε απ’ τον Δήμο μας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έκλεισε πλήθος δημόσιων υπηρεσιών, δεν λύθηκαν θέματα όπως η πρόσβαση στα παράλια απ’ την Εθνική οδό, δεν έγινε χάραξη του αιγιαλού κι εφαρμογή σχεδίων πόλεως. Ανύπαρκτη είναι και η προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων και η τουριστική προβολή της περιοχής. Σ’ όλα αυτά τα θέματα ο απερχόμενος δήμαρχος ήταν απών!».
Ακολούθως, αναφέρθηκε στην ανάγκη να λειτουργήσει ο Δήμος με διαφάνεια, να μπορούν να παρακολουθούν οι πολίτες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου απ’ το διαδίκτυο, ενώ δεσμεύτηκε κάθε μήνα να υπάρχει η «μέρα του δημότη», όπου οι πολίτες θα συναντούν τον δήμαρχο και θα του αναφέρουν προσωπικά τα προβλήματά τους.
Ο κ. Αγγελάκας παρουσίασε τους βασικούς τομείς του προγράμματός του κι αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφανούς λειτουργίας του Δήμου, κάτι που έχει λείψει, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια «καθώς πολλές αποφάσεις υλοποιούνται με απευθείας αναθέσεις», και δεσμεύθηκε για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και με παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αγιά. Τόνισε, ότι πρωταρχικός στόχος του είναι η στήριξη της νεολαίας, ώστε να παραμείνει στον τόπο, με τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για επενδύσεις στον τομέα της γεωργίας και του τουρισμού ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Αυτό θα επιτευχθεί» είπε «με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κι εθνικών προγραμμάτων βάσει σχεδίου που έχει εκπονηθεί. Η ανάπτυξη θα βασιστεί στους άξονες Τουρισμός – Αναψυχή – Αγροτική Παραγωγή – Εμπόριο.
Επίσης, αναφέρθηκε σε επιμέρους θέματα του προγράμματός του, όπως το σχέδιο για την ανάπτυξη των παραλίων με τη χάραξη αιγιαλού, με οριστικοποίηση του σχεδίου πόλεως, αλλά και την προσέλκυση επενδυτών για ήπιας τουριστικής δυναμικότητας μονάδες που θα επεκτείνουν χρονικά την τουριστική περίοδο. Μίλησε για ανάπλαση της παραλιακής ζώνης με χώρους περιπάτου κι αναψυχής, για δημιουργία περιφερειακής οδού που θα συνδέει τους παράλιους οικισμούς μεταξύ τους, για αναβάθμιση των λιμανιών Αγιοκάμπου και Στομίου, για δημιουργία μαρίνας για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής. «Στόχος» είπε «θα είναι η ανάκτηση της Γαλάζιας Σημαίας για τα παράλια που χάθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά και η δημιουργία δημοτικού Γραφείου Τουριστικής Προβολής».
«Βασική επιδίωξη της νέας δημοτικής αρχής» τόνισε «θα είναι η προβολή αγροτικών προϊόντων τοπικής παραγωγής σε συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα και ταυτόχρονα η στήριξή τους με μέτρα όπως η δίκαιη τιμολόγηση του αρδευτικού ύδατος και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Επιδίωξη θα είναι τα προϊόντα της Αγιάς, της Μελιβοίας, του Ομολίου και των άλλων χωριών της περιοχής ν’ αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα και να κατακτήσουν νέες αγορές. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στην ανάπτυξη των κοινωνικών δομών με έμφαση στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία. Θα επιδιωχθεί η βελτίωση των σχολικών υποδομών και η στήριξη των σχολικών επιτροπών. Μέγιστη προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Κέντρου Υγείας Αγιάς και η χρονική επέκταση λειτουργίας του Ιατρείου Σωτηρίτσας την τουριστική περίοδο».
Ο κ. Αγγελάκας έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη του αθλητισμού με συντήρηση κι αναβάθμιση των παραμελημένων αθλητικών εγκαταστάσεων, τη στήριξη των σωματείων και, ταυτόχρονα, τη θέσπιση ενός φεστιβάλ που θα προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης κι ενός δικτύου «πολιτιστικών διαδρομών» που θα αναδεικνύουν τα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της περιοχής.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του δασικού συμπλέγματος Κισσάβου και Μαυροβουνίου με ορθολογική διαχείριση, στην ανάγκη υιοθέτησης νέων τεχνολογιών στις καλλιέργειες, φιλικών στο περιβάλλον, που θα αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής και στη δημιουργία αρδευτικού δικτύου στους οικισμούς για πότισμα των κήπων.
Επισήμανε δε ότι «Το πρόγραμμα καταρτίστηκε αφού πρώτα επισκέφθηκε με τους συνεργάτες του όλα τα χωριά και συνομίλησε με τους πολίτες. Οι λύσεις που προτείνονται είναι μελετημένες, μπορούν να υλοποιηθούν κι έχουν βρεθεί και οι πόροι για τη χρηματοδότησή τους. Για την υλοποίηση αυτών των στόχων απαιτείται συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, χωρίς αποκλεισμούς, αφού η ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής αγγίζει όλους τους πολίτες».
Κλείνοντας την ομιλία του, έθεσε το δίλημμα στους πολίτες αν επιθυμούν να παραμείνει ο Δήμος Αγιάς «στη μετριότητα στην οποία τον οδήγησε ο απερχόμενος δήμαρχος» ή αν θέλουν ν’ αλλάξει σελίδα και να μπει σε νέα εποχή. Ζήτησε τη στήριξη των πολιτών ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά του κι ακολούθως παρουσίασε τους υποψήφιους της δημοτικής του ομάδας για τους οποίους δήλωσε ότι είναι περήφανος για το ήθος, τις γνώσεις και τη διάθεσή τους για προσφορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass