«Την Κυριακή θέλουμε καθαρή εντολή να συνεχίσουμε μαζί»

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΡΧΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 22:09

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

«Η νίκη της “συνΠολιτείας” την Κυριακή είναι νίκη των πολιτών, είναι νίκη του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, είναι νίκη της πολιτικής δράσης απέναντι στην αδράνεια, είναι η νίκη του νέου απέναντι στο παλιό.
Γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Γιατί αξίζει να συνεχίσουμε, συμπολίτες». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε χθες βράδυ την κεντρική του ομιλία στην πόλη του Αμπελώνα ο δήμαρχος Τυρνάβου και εκ νέου υποψήφιος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην αισθητική του Αμπελώνα με τα πολλά πάρκα και τις πλατείες απαντώντας σε όποιες κριτικές ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Αμπελώνα.


Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων, όπως η Γιορτή Κρασιού με ανάπτυξη του πάρκου και οργάνωση συναυλιών, η Γιορτή Ανθοκομίας, η αναβάθμιση των πλατειών και των παιδικών χαρών, η μέριμνα για το ΚΑΠΗ, τα γήπεδα 5Χ5, το Κοιμητήριο κ.ο.κ.
Και συνέχισε: «Σήμερα (σ.σ.: χθες) το πρωί υπέγραψα τη σύμβαση με τον εργολάβο για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το πεδίο βολής, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Γιατί δεν κάνουμε μόνο προεκλογικό αγώνα, συνεχίζουμε κάθε μέρα για την υλοποίηση των έργων μας που θα λύσουν προβλήματα των δημοτών μας, των αγροτών και κτηνοτρόφων και ακολουθεί συνέχεια με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού συνέχεια της Θερμοπυλών μέχρι την ασφαλτόστρωση πριν από το Οινοποιείο στον Τύρναβο.
Από τις πρώτες μέρες του 2015, βάλαμε μπροστά να λύσουμε αυτά τα δύο μεγάλα πολεοδομικά θέματα της πόλης του Αμπελώνα που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019 και η μεταγραφή της πράξης της ανατολικής γειτονιάς και η αναθεώρηση του σχεδίου Αμπελώνα έκτασης 350 στρεμμάτων και δεσμεύομαι εδώ να προχωρήσουμε στη νέα περίοδο και με την υπόλοιπη έκταση προς αναθεώρηση».
Αναφερόμενος σε παρεμβάσεις στα σχολεία ο κ. Σαρχώσης είπε:
«Στηρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα θέλουμε να δώσουμε στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να ανοίξουν τα φτερά τους και να γίνουν πρεσβευτές του τόπου μας, γιατί η επένδυση στο μέλλον ξεκινά από τα πρώτα βήματα της εκπαίδευσης. Και έχουμε απτά αποτελέσματα και θέλω από το βήμα αυτό να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς που με τις δράσεις διακρίνονται σε κάθε τομέα, είτε συνεργαζόμενοι με σχολεία του εξωτερικού είτε παίρνοντας διακρίσεις στη ρομποτική και ναι είτε κερδίζοντας χρυσά βραβεία όπως το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου στον διαγωνισμό Education Leaders Awards 2019, ανάμεσα σε 250 σχολεία από όλη την Ελλάδα, βραβείο που είχε κερδίσει και το 2017. Βλέπετε, εμείς επενδύουμε στα σχολεία, άλλοι θέλουν να επενδύσουν σε μοναστήρια, ο θεός να βάλει το χέρι του.
Στα πέντε αυτά δύσκολα χρόνια επενδύσαμε για μελέτες και έργα, που στήριξαν τη ζωή μας και δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, περίπου 3.000.000 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν αναλογικά, με προτεραιότητες, ισονομία και διαφάνεια και στις δύο δημοτικές ενότητες και στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα, γιατί εμείς είμαστε “συνΠολιτεία”.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
Ο δήμαρχος Τυρνάβου εξέθεσε στη συνέχεια το πρόγραμμα του συνδυασμού, αναφέροντας επιγραμματικά τα εξής σημεία του:
* τις αστικές αναπλάσεις του Αμπελώνα προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ από το περιφερειακό ΕΣΠΑ, που περιλαμβάνει την αναμόρφωση των οδών Ειρήνης και Καραϊσκάκη, ένθεν και ένθεν του αύλακα, τη λαϊκή αγορά και την κατασκευή 3 χλμ. ποδηλατόδρομου, από τον χώρο των σχολείων, στο κέντρο του Αμπελώνα και πέριξ του αύλακα,
* τη μοναδική πρόταση στο πρόγραμμα LEADER του δήμου μας ύψους 600.000 ευρώ που αφορά εξολοκλήρου στον Αμπελώνα και είναι η αναβάθμιση και μετατροπή του κτιρίου του παλιού Δημαρχείου σε Πολιτιστικό Κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκθέσεων,
* την πρόταση του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που αφορά αθλητικές εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Αμπελώνα προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
Τα έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία υποδομών για τη λειτουργία των ακαδημιών του Αμπελωνιακού, αλλά και τις υποδομές για τον χώρο του μαζικού αθλητισμού.
Φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε στους κατοίκους του Αμπελώνα και όχι μόνο, ένα αθλητικό κέντρο σύγχρονο, λειτουργικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες αθλητικών δραστηριοτήτων,
* την πρόταση για υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στο κέντρο του Αμπελώνα, σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου προϋπολογισμού 217.000 ευρώ,
* το ενεργειακό πρόγραμμα του Δήμου Τυρνάβου που για πρώτη φορά εμείς σχεδιάσαμε και υλοποιούμε και κινείται σε τέσσερις άξονες, με στόχο την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων και καθαρό περιβάλλον. Πρώτος άξονας φυσικό αέριο και από το τέλος του 2019 και στον Αμπελώνα.
Το 2020 το σύνολο των δημοτικών και σχολικών κτιρίων συνδεδεμένα με το φυσικό αέριο, εξοικονόμηση 50.000 ευρώ κάθε έτος. Δεύτερος άξονας η χρήση φωτιστικών και λαμπτήρων LED στον οδοφωτισμό και τους κοινόχρηστους χώρους όλου του Δήμου, εξοικονόμηση 200.000 ευρώ.
Τρίτος άξονας ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, άμεσα δύο σχολικών μονάδων και σε μέλλον τετραετίας άλλα δώδεκα δημοτικά κτίρια, στόχος εξοικονόμησης 50.000 ευρώ κάθε έτος. Τέταρτος άξονας παραγωγή ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών πάρκων, μέσα στο 2020 η ΔΕΥΑΤ στόχος εξοικονόμησης ενέργειας 140.000 ευρώ σε ετήσια βάση και ο Δήμος έως το 2021 με τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας και εξοικονόμηση περίπου 100.000 ευρώ κάθε έτος.
Όπως ο Δήμος έτσι και η ΔΕΥΑΤ σχεδιάζουν και εκτελούν έργα στο σύνολο του Δήμου αλλά ιδιαίτερα στον Αμπελώνα.
Η αποχέτευση Αμπελώνα κατασκευάζεται και το 2020 τίθεται σε λειτουργία. Ένα μεγάλο πρόγραμμα ύδρευσης ύψους 3.000.000 ευρώ αντικαθιστά 32 χλμ. αγωγών αμιάντου με αγωγούς PVC, ενώ παράλληλα δύο νέες γεννήτριες θα λύσουν το πρόβλημα διακοπών νερού στον Αμπελώνα.
Εντός του 2020 η ΔΕΥΑΤ θα παρακολουθεί το σύστημα ύδρευσης του Δήμου με σύστημα τηλεχειρισμού. Επίσης ένα πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 2.500.000 ευρώ θα θωρακίσει τον Δήμο απέναντι σε έντονα καιρικά και πλημυρικά φαινόμενα.
Ο Δήμος Τυρνάβου και η ΔΕΥΑ Τυρνάβου είναι για τα επόμενα χρόνια οι μεγαλύτεροι επενδυτές στην περιοχή. Είναι έργα που έχουν ενταχθεί και διαμορφώνουν το μέλλον του τόπου. Τα έργα αυτά σχεδιάστηκαν και εντάχθηκαν την περίοδο αυτή, είναι έργα που εντάσσονται στον στρατηγικό μας σχεδιασμό και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών.
Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, πείτε ένα μεγάλο όχι στην κούφια συνθηματολογία, στο πολιτικό σκορποχώρι, στους βλοσυρούς θεματοφύλακες ενός αόρατου παραδείσου, στην πολιτική ξεραΐλα της στείρας άρνησης.
Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά, την Κυριακή θέλουμε μια καθαρή εντολή, συνεχίζουμε μαζί, γιατί το μέλλον μας ενώνει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass