Μήνυμα νίκης από τα Φάρσαλα έστειλε ο Αρης Καραχάλιος

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 22:08

“Σας μεταφέρω το μήνυμα της νίκης από κάθε γωνιά των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων του Δήμου μας” σημείωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων και εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου κ. Αρης Καραχάλιος, ατενίζοντας με συγκίνηση αλλά και αισιοδοξία το πλήθος που τον υποδέχτηκε χθες το βράδυ στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού “Φαρσάλων Όραμα”.

Παρουσία του συνόλου των υποψηφίων του συνδυασμού του, ο κ. Καραχάλιος έκανε έναν απολογισμό του έργου του και έθεσε τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, ζητώντας τη θετική ψήφο των συμπολιτών του για να συνεχίσει.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε: «Με ωριμότητα και έχοντας ως όπλο τις πλούσιες, μεστές εμπειρίες και την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε, σχεδιάζουμε με αισιοδοξία και πλουραλισμό, όχι μόνο τη νικηφόρα πορεία μας, αυτή είναι μονάχα ένα βήμα, αλλά και τη δημιουργική, πυκνή έργων και δράσεων νέα θητεία».

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα για τη νέα θητεία αναπτυξιακό και ανθρωποκεντρικό, σημειώνοντας: «Στηρίζεται στην άριστη γνώση της πραγματικότητας, θέτει εφικτούς και πραγματοποιήσιμους στόχους, θέλει τη συστράτευση κάθε συνδημότη για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και την ανάδειξή της σε αστικό περιφερειακό κέντρο, με σύγχρονες υποδομές και λειτουργίες, αλλά και με ισόρροπη υπαίθρια ανάπτυξη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, η οποία διακοπτόταν συχνά από τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων, επισήμανε: «Παρά τη δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας προχωρήσαμε, χτίσαμε έναν νέο Οργανισμό, που, αν και κληρονόμησε από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους πλείστες παθογένειες, τον προσαρμόσαμε γρήγορα στα νέα δεδομένα, τον εξυγιάναμε και γρήγορα θέσαμε τις ισχυρές βάσεις και τα θεμέλια παραγωγικής λειτουργίας του, πάνω στα οποία με προγραμματισμό και μεθόδευση δημιουργούμε και παράγουμε έργο, πρωτόφαντο για τα δεδομένα του τόπου. Είναι ένας Δήμος με σχεδόν 2.000.000 ευρώ αποθεματικό, που εντός 20 ημερών ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Ασφαλώς, αυτό δεν είναι κάτι που το συναντάς συχνά στη σύγχρονη Ελλάδα».

Ανέφερε ότι κατά τη θητεία της δημοτικής αρχής «κυριάρχησε η παραγωγή μελετών και έργου, σε κάθε επίπεδο, όπως καθημερινά και εξ αντικειμένου καταγράφεται και όλοι διαπιστώνουν. Κορυφαία έργα αναπλάσεων, Τεχνικά έργα, Έργα οδοποιίας αστικής και αγροτικής, Έργα για την Ενέργεια, Έργα για την Ύδρευση – αποχέτευση -αντιπλημμυρική θωράκιση, Κορυφαία έργα πολιτισμού, Έργα κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι ο μόνος Δήμος του μεγέθους του που διαθέτει ή θα διαθέτει στο σύντομο μέλλον, επισκέψιμη Αρχαιολογική Συλλογή, Μουσείο Νεότερης Ιστορίας, Πινακοθήκη», ενώ εκπονούνται υπό την αιγίδα του τρία Διεθνή Αρχαιολογικά Προγράμματα», σημειώνοντας παράλληλα ότι «Ο Δήμος Φαρσάλων έγινε πρότυπο εφαρμογής πολιτικών και βραβεύτηκε για αυτό επανειλημμένα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ανέφερε ότι: «για τα ερχόμενα έτη η ανάπτυξη του Δήμου μας πρέπει να έλθει μέσα από εναλλακτικές προτάσεις, προτάσεις αειφορικές που θα σέβονται το περιβάλλον και την πολιτιστική μας παράδοση και θα αξιοποιούν τον φυσικό μας πλούτο, την πολιτιστική κληρονομιά μας και το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου. Έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι θεωρούμε περιουσιακά στοιχεία ανεκτίμητης αξίας για τον Δήμο μας το φυσικό περιβάλλον του τόπου, τον ποταμό Ενιπέα και το πολιτιστικό μας απόθεμα και τα μεταχειριζόμαστε με σεβασμό και φροντίδα».

Και πρόσθεσε:

«Ήρθε πλέον η ώρα να αντιληφθούμε όλοι ότι έχει ανατείλει μια νέα εποχή πιο απαιτητική και σύνθετη που προϋποθέτει τη γνώση των θεμάτων, όχι μόνον σε τοπικό ή σε εθνικό επίπεδο, αλλά πολύ περισσότερο σε ευρωπαϊκό και επιβάλλει μια φρέσκια και σύγχρονη άσκηση εξουσίας στηριγμένη στα υψηλά οράματα, στη διαφάνεια, την ακούραστη προσπάθεια, την ευρύτητα πνεύματος και την ευελιξία. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε και μπορούμε να πολιτευόμαστε με τέτοιο τρόπο. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τη δύναμη να σχεδιάζουμε πολιτικές υψηλών οραμάτων, οι οποίες να μη μένουν στο επίπεδο των συζητήσεων και των ευσεβών πόθων, αλλά άμεσα να δρομολογούνται και να υλοποιούνται».

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Αποδείξαμε ποιοι είμαστε και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Και από του βήματος αυτού θα ήθελα να εξαγγείλω και μια σειρά άμεσων μέτρων, που θα εφαρμόσουμε από 1η Σεπτεμβρίου και θα πλαισιώσουν τα μεγάλα έργα: Μείωση κατά 20% των τιμολογίων της ΔΕΥΑ στις κοινότητες και των τιμολογίων καθαριότητας στο σύνολο του Δήμου, διπλασιασμός των πιστώσεων για την αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία, και την κοπή χόρτων, και δημιουργία Κυνοκομείου αδέσποτων ζώων και Δημοτικού Λαχανόκηπου Ρομά».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Άρης Καραχάλιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σας λέω και πάλι ότι στέκομαι μπροστά σας, σας κοιτώ στα μάτια και σας διαβεβαιώνω ότι όσα έγιναν δεν ήταν παρά μονάχα η αρχή. Δεσμεύομαι και εγγυώμαι προσωπικά. Μην καταδικάσουμε τον τόπο σε πειραματισμούς και μικροεπαρχιωτισμούς, αβουλία και απραξία. Μην καταδικάσουμε τον τόπο σε παρωχημένες, ανάξιες πολιτικές του χθες. Ο τόπος και η αγάπη μας γι’ αυτόν απόψε μας ενώνει. Απόψε έχουμε γιορτή! Γιορτή Ενότητας. Γιορτή Ελπίδας. Για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί αυτού του μικρού, αλλά τόσο μεγάλου, σε ιστορία και προοπτικές, τόπου. Εμείς, ενωμένοι και αποφασισμένοι προχωράμε στον δρόμο της Δημιουργίας και της Ανάπτυξης, επενδύοντας στον άνθρωπο, στον πολιτισμό και το περιβάλλον».

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass