Χωρίς διόδια, έκπτωση σε τρένα και λεωφορεία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ» ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 15:50

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους πρέπει να ταξιδέψουν λόγω των αυριανών εκλογών όσο και για τις επαναληπτικές της επόμενης εβδομάδας. Οι οδηγοί των ΙΧ δεν θα πληρώσουν διόδια, ενώ θα υπάρχουν εκπτώσεις τόσο στο τρένο όσο και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας για όσους ταξιδεύουν προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά:

ΔΙΟΔΙΑ

Χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν διόδια θα μπορούν να διέρχονται αύριο Κυριακή οι πολίτες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό. Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν αύριο από τις 00:00 ως τις 24:00.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, είναι ελεύθερη η διέλευσή τους από τους σταθμούς διοδίων από χθες Παρασκευή 24 Μαΐου στις 06:00 έως και τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00, με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

– Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)

– Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου

– Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)

– Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια

– Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες

– Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)

– Εγνατία Οδός

– Αττική Οδός

Η ίδια απόφαση αφορά και την Κυριακή 2 Ιουνίου, καθώς τότε θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές σε όσους δήμους και περιφέρειες χρειαστεί.

ΤΡΕΝΟ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως ανακοίνωσε, χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με την επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού.

Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή, δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet.

Η παραπάνω έκπτωση 30% θα παρέχεται αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται ήδη από προχθες 23 Μαΐου έως και 29 Μαΐου 2019. Στην περίπτωση επαναληπτικών δημοτικών εκλογών η έκπτωση αυτή θα ισχύσει και για ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου 2019.

Η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα παρέχεται για τις μετακινήσεις στην Προαστιακή γραμμή της Αθήνας και της διαδρομής Πάτρα-Ρίο. Για επιβάτες, οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (π.χ. φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, κλπ) εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση.

ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Εν τω μεταξύ, λόγω υψηλής ζήτησης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αύξησε τη διαθεσιμότητα θέσεων, ενισχύοντας τις αμαξοστοιχίες της. Για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, που ταξιδεύει με τον σιδηρόδρομο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ενισχύει με περισσότερα βαγόνια τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, από την περασμένη Τετάρτη έως και την Τρίτη 28.05, συμπεριλαμβανομένων και των express δρομολογίων.

ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το ΚΤΕΛ Λάρισας παρέχει από χθές Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη στα δρομολόγια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έκπτωση 25% για όσους πηγαίνουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ίδιο ισχύει και για την επόμενη εβδομάδα. Ο επιβάτης που ταξιδεύει για εκλογικούς λόγους θα πρέπει να το ζητήσει από τα γκισέ ως «εκλογικό εισιτήριο» για να λάβει την έκπτωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass