«Ζητώ καθαρή εντολή να συνεχίσω»

«ΜΑΖΙ ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ» ΔΙΑΚΗΡΥΞΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 16:15

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και βεβαιότητας για τη νίκη στις αυριανές εκλογές ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ολοκλήρωσε χθες στον Τύρναβο την προεκλογική του εκστρατεία μιλώντας στην κεντρική πλατεία της πόλης σε μια εντυπωσιακά μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση.

Ο κ. Σαρχώσης εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου χθες αλλά και τις προηγούμενες ημέρες στον Αμπελώνα και τα χωριά δήλωσε βέβαιος για τη νίκη του συνδυασμού. Ο δήμαρχος Τυρνάβου άρχισε την ομιλία του με αναφορές στην πενταετή θητεία του, λέγοντας: «Η περίοδος που περάσαμε ήταν μια περίοδος δύσκολη και οι δυσκολίες παραμένουν. Μπορεί να βγήκαμε από την «εντατική» αλλά και η αποκατάσταση δεν είναι εύκολη, ο Δήμος στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τη ζωή μας. Φροντίσαμε με παρεμβάσεις τα σχολικά κτίρια που πηγαίνουν τα παιδιά μας, τα δημοτικά κτίρια όπως το «Εμμανουήλειο» και την Πολιτιστική Λέσχη, τα χρόνια αυτά δαπανήθηκαν πάνω από 500.000 ευρώ για τις κτιριακές υποδομές. Κατασκευάσαμε και συνεχίζουμε να κατασκευάζουμε παιδικές χαρές, ο Τύρναβος διαθέτει ήδη πέντε και ο Αμπελώνας έως το τέλος Σεπτεμβρίου τρεις και κάθε οικισμός επίσης από μία πιστοποιημένη παιδική χαρά. Κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε ηλεκτρικά δίκτυα στο κέντρο του Τυρνάβου και του Αμπελώνα. Δαπανήσαμε για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και την επίλυση ζητημάτων άρδευσης πάνω από 450.000 ευρώ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά, λειτούργησε Βάση του ΕΚΑΒ μετά από δεκαπέντε χρόνια, λειτουργήσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και σχεδόν δύο φορές κάθε μήνα προσφέρουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Λειτουργήσαμε επίσης το Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά, με σκοπό την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, παρά τις νομοθετικές αλλαγές και τις αναδιατάξεις, λειτουργούν και δεν έμεινε κανένα παιδί έξω από Παιδικό Σταθμό».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαρχώσης στην καθαριότητα και το πράσινο, μίλησε για ορθολογικό σύστημα αποκομιδής και την εγκατάσταση χιλιομέτρων υπόγειων σωληνώσεων άρδευσης πρασίνου.

Επίσης αναφορά έκανε στο αγροτικό οδικό δίκτυο, ώστε αυτό να είναι ανοιχτό για να μην κινδυνεύσει το ζωικό κεφάλαιο και η παραγωγή και στα νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο κ. Σαρχώσης αφιέρωσε μέρος της ομιλίας του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. «Στηρίζουμε έμπρακτα -είπε το έργο αθλητικών συλλόγων και με τη συνδρομή της Περιφέρειας υλοποιείται ένα έργο για το οποίο δαπανούνται συνολικά πάνω από 350.000 ευρώ».

Και πρόσθεσε: «Η καθημερινότητα χρειάζεται την προσοχή μας και τη μέριμνά μας, πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε και την ανάγκη να προχωρήσουμε στο μέλλον με την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων, που θα βελτιώσουν καθοριστικά τη ίδια μας τη ζωή, αναδεικνύοντας ένα τόπο αξιοβίωτο.

Και τέτοια έργα είναι η περιμετρική Τυρνάβου. Η υλοποίηση του έργου λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα της ανάπτυξης της πόλης του Τυρνάβου και της υποβάθμισης της καθημερινής ζωής. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7.480.000 ευρώ και αρχίζει η κατασκευή του από τον κόμβο πάνω στη νέα Εθνική Οδό τον άλλο μήνα. Δύο νέα σημαντικά έργα με τον ίδιο στόχο είναι τα έργα των αστικών αναπλάσεων στο κέντρο των πόλεων του Τυρνάβου και Αμπελώνα. Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2.400.000 ευρώ και έχουν ως στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και την αρμονική ανάδειξη του χαρακτήρα των πόλεων.

Δύο έργα που συμπληρώνουν τις αστικές αναπλάσεις είναι τα έργα αποπεράτωσης του Κολυμβητηρίου Τυρνάβου και το Αθλητικό Κέντρο Αμπελώνα. Το Κολυμβητήριο Τυρνάβου ως γνωστόν είναι ένα ημιτελές κτίριο που δεσμεύει το χώρο του πάρκου της Τούμπας και έχουν ξοδευτεί μέχρι τώρα πάνω από 1.500.000 ευρώ. Στη νέα πρόταση εξετάστηκε η βιωσιμότητα της λειτουργίας και έτσι προτείνεται η μετατροπή του σε κέντρο Κολύμβησης Άθλησης και Φυσιοθεραπείας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.600.000 ευρώ».

Τόνισε ακόμα ότι «το φυσικό αέριο είναι γεγονός για την πόλη του Τυρνάβου και πολύ σύντομα κι εκείνης του Αμπελώνα. Σπάσαμε την ενεργειακή απομόνωση, αλλάζοντας την ενεργειακή αγορά προσφέροντας φθηνή και καθαρή ενέργεια. Ακόμα στο περιφερειακό πρόγραμμα της περιόδου 2014 - 2020 έχει ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου προϋπολογισμού 320.000 ευρώ και η ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Τυρνάβου προϋπολογισμού 705.000 ευρώ.

Ολοκληρώνοντας την ενεργειακή πολιτική αυτής της περιόδου ο Δήμος είναι σε διαδικασία ίδρυσης Φωτοβολταϊκού Πάρκου που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΥΑΤ για να καλύψει το 40% των ενεργειακών της αναγκών.

Η εμπλοκή μας με την ανάπτυξη του τόπου και του τρόπου προσέγγισης από την πλευρά μας βρίσκει την ιδανική της έκφραση στο έργο για το Βοτανοχώρι».

Αναφέρθηκε στη μεταφορά νερού στο Βοτανοχώρι, στη σημασία της ύπαρξης νερού στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και στον ρόλο της ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

Ακόμα ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ είπε: «Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης είναι ο μακροπρόθεσμος εγγυητής στη διαχείριση του νερού, με στόχο την αειφορία, με ενεργειακή επάρκεια για μια καλύτερη ζωή για όλους μας. Έχουμε την τύχη να διοικούμε μια εταιρεία νοικοκυρεμένη, που στηρίζει έμπρακτα με την τιμολογιακή της πολιτική τα νοικοκυριά του Δήμου και βρίσκεται μπροστά στο κατώφλι μιας νέας εποχής που καλείται να υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα:

* Την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Αμπελώνα και τον Βιολογικό Αμπελώνα.

* Το αποχετευτικό δίκτυο Δαμασίου και τον Βιολογικό Δαμασίου.

* Εργα αντικατάστασης παλαιών αγωγών ύδρευσης στον Τύρναβο, στον Αμπελώνα και στους οικισμούς Δένδρων και Πλατανουλίων.

* Σύστημα γεννητριών στον Αμπελώνα για την αντιμετώπιση των διακοπών της ΔΕΗ.

* Σύστημα τηλεμετρίας για την αντιμετώπιση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και την κατάρτιση του ισοζυγίου νερού, δηλαδή να ξέρουμε πόσο νερό αντλούμε για ύδρευση και πού το καταναλώνουμε.

* Αντιπλημμυρικά έργα σε διάφορες περιοχές του Δήμου για τη θωράκιση της περιοχής από πλημμύρες.

* Εκπόνηση σχεδίων ασφάλειας νερού στον Δήμο με στόχο την επάρκεια, ποιότητα και αειφορία των υδατικών πόρων της περιοχής».

Τέλος μίλησε για έργα που αλλάζουν τη ζωή των συνδημοτών και υλοποιούνται. Συγκεκριμένα, τα επόμενα χρόνια, ο Δήμος Τυρνάβου θα εκτελέσει έργα ύψους 17.600.000 ευρώ και η ΔΕΥΑ Τυρνάβου θα υλοποιήσει έργα ύψους 26.567.200 ευρώ, είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές της περιοχής.

Και κατέληξε: «Για τους λόγους που ανέφερα δικαιούμαι να ζητώ να συνεχίσω, να συνεχίσουμε μαζί με την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλετε, με τη στήριξη που μας δίνετε, με την εντολή που θα μας δώσουν οι πολίτες του Δήμου μας στις 26 Μαΐου, ζητώ μια καθαρή εντολή να συνεχίσω! ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Η νίκη του συνδυασμού μας την Κυριακή είναι νίκη για έναν ελπιδοφόρο και λαμπερό τόπο, για ένα καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass