Ψήφος σε 4 κάλπες

ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2019 18:55

Σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες θα ασκήσουν σήμερα το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολίτες καθώς θα ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές Εκλογές, τις Δημοτικές Εκλογές και τις Κοινοτικές Εκλογές.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 σήμερα το πρωί ενώ η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα. Αναλυτικότερα οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα (π.χ. 123Α, 123Β): Α’ Τμήμα Β’ Τμήμα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Δήμος Περιφέρεια Κοινότητα

ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ Μπορείτε να ψηφίσετε με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ Οι ετεροδημότες εκλογείς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (πρώτη και δεύτερη Κυριακή) ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στην Περιφέρεια του Δήμου που είναι δημότες. Για τις Ευρωεκλογές ψηφίζουν αποκλειστικά και μόνο στον τόπο διαμονής τους, στους ειδικούς καταλόγους του Δήμου του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική. Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα οι κάτοικοι του εξωτερικού, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των πολιτών, το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο θα λειτουργούν και σήμερα Κυριακή από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται επίσης ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως: Τα Γραφεία Ταυτοτήτων, σήμερα Κυριακή και την 2α Ιουνίου, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00. Τα Γραφεία Διαβατηρίων για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους, σήμερα Κυριακή και την 2α Ιουνίου, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00. Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Να σημειωθεί ότι, Γραφείο Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στη Λάρισα, λειτουργεί στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νεάπολη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass