Ψάχνοντας την… εφορευτική επιτροπή

*ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ *ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΡΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:00

Οι ελλείψεις μελών των εφορευτικών επιτροπών στα περισσότερα εκλογικά τμήματα του νομού Λάρισας αποτέλεσαν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας.

Από τη στιγμή μάλιστα που αυτό συνδυάστηκε τόσο με την τετραπλή κάλπη όσο και με το γεγονός πως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν ήταν μόνο δικηγόροι αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς ιδιαίτερη πείρα, οι ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές ήταν ακόμα πιο έντονες.

Πιο αναλυτικά:

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής έψαχναν από το πρωί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε πολλά εκλογικά τμήματα του νομού Λάρισας. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί πολίτες ενημερώνονταν πως αποτελούσαν μέλη εφορευτικών επιτροπών (αναπληρωματικά) την ώρα που πήγαιναν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και τους ζητούσαν να μείνουν στο εκλογικό τμήμα για να βοηθήσουν στη διαδικασία. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι τους ζητούσαν να έρθουν λίγο μετά τις 7 για την καταμέτρηση ψήφων.

Εξαιτίας των μεγάλων αναγκών για τις τέσσερις κάλπες, για πρώτη φορά διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι χωρίς προηγούμενη σχετική πείρα. Από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν απουσίες μελών εφορευτικών επιτροπών ο όγκος εργασίας για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους γραμματείς τους μεγάλωνε αυτόματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο έφορος κατά την εκλογική διαδικασία του νομού Λάρισας λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ενημερωνόταν πως υπήρχαν ουρές πολιτών έξω από τα εκλογικά τμήματα που ήθελαν να ψηφίσουν. Κατόπιν οδηγίας του Αρείου Πάγου έδινε εντολή να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία προκειμένου να ασκήσουν όλοι όσοι περίμεναν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όσον αφορά στην απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είχαν προσέλθει 8 μέλη, ενώ απουσίες υπήρχαν και στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σημειώθηκε αντικατάσταση δικαστικού αντιπροσώπου στο χωριό Αρμένιο Λάρισας λόγω ασθένειας.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

Ελλείψεις ψηφοδελτίων για τις Ευρωεκλογές παρατηρήθηκαν σε κάποια εκλογικά τμήματα τόσο στην πόλη της Λάρισας όσο και στα χωριά, πέραν των τριών κομμάτων που δεν είχαν αποστείλει καθόλου (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, Ελληνικό Όραμα και Κολλάτος - Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα - Οικολογικό Ελληνικό) και υπήρχε σχετική ενημέρωση γι’ αυτό από προχθές.

Σύμφωνα με τον έφορο, αντεισαγγελέα κ. Οικονόμου αυτά λύθηκαν καθώς στάλθηκε άμεσα ό,τι υλικό υπήρχε από την Περιφέρεια. Ωστόσο νωρίτερα ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία κατήγγειλε μεθοδεύσεις υπονόμευσης του εκλογικού αποτελέσματος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass