Μικρές οι ουρές στα εκλογικά τμήματα παρά τις πολλές κάλπες

ΑΡΚΕΤΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Ή ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ * ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:20

Πουρνό-πουρνό ή μέσα στο καταμεσήμερο επέλεξαν πολλοί Λαρισαίοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής.

Η πρωτόγνωρη διαδικασία με τις τέσσερις κάλπες έκανε αρκετούς να σκεφτούν ότι θα υπάρξει καθυστέρηση και ουρές και έτσι αποφάσισαν να πάνε στα εκλογικά κέντρα πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το μεσημέρι. Η αλήθεια είναι ότι από τις 11 και μετά άρχισαν να σχηματίζονται ουρές -χωρίς όμως προβλήματα- στα εκλογικά κέντρα και να γεμίζουν τα προαύλια των σχολείων, αφού οι περισσότεροι πήγαιναν να ψηφίσουν οικογενειακώς για να απολαύσουν στη συνέχεια την κυριακάτικη βόλτα. Το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι έπρεπε να ακολουθήσουν τέσσερις διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες, με τέσσερις διαφορετικές κάλπες και όλες με υποψηφίους που χρειάζονται σταυρό προτίμησης, είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία σε κάποιες περιπτώσεις να καθυστερεί. Βέβαια, πολλοί προσέρχονταν και με το ψηφοδέλτιο στην τσέπη, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, προκειμένου να μη χάνουν χρόνο ή να αποφύγουν κάποιο λάθος της τελευταίας στιγμής.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι υπήρξαν περιπτώσεις ψηφοφόρων που άφησαν τη διαδικασία στη μέση, για να την ολοκληρώσουν αργότερα μέσα στην ημέρα. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο 30χρονος Γιώργος που ψήφιζε σε εκλογικό του Αγίου Κωνσταντίνου με τη γυναίκα του. Εκείνη τελείωσε γρήγορα και εκείνος, αφού ψήφισε για Δημοτικές-Κοινοτικές, είδε ότι το τμήμα για τις Ευρωεκλογές είχε μεγάλη ουρά. «Είμαστε καλεσμένοι σε βάφτιση και ήδη καθυστερήσαμε. Θα ψηφίσω για τις Ευρωεκλογές το απόγευμα» είπε χαρακτηριστικά.

Αποφασισμένοι να περιμένουν για να ρίξουν την ψήφο τους όμως φάνηκαν οι ηλικιωμένοι. Οι περισσότεροι έφτασαν στα εκλογικά κέντρα συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους.

Στο 9ο Γυμνάσιο η «Ε» συνάντησε τον 87χρονο Αντώνη Γκουντελάκη και τον 81χρονο Νίκο Γάτσιο να κάθονται σε ένα πεζούλι στο προαύλιο. Είχαν ψηφίσει και εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό για να καθίσουν και να τα πούμε. Και οι δύο δεν είχαν τίποτα αρνητικό να πουν για τη διαδικασία. Ο κύριος Αντώνης, που τον συνόδευσε ο γιος του, ανέφερε «Όλα μια χαρά. Κανένα πρόβλημα δεν είχα. Βέβαια, το ψηφοδέλτιο το είχα έτοιμο, μην πάθουμε και καμιά λαχτάρα».

Ο κύριος Νίκος δήλωσε και εκείνος με τη σειρά του ότι όλα κύλησαν μια χαρά, ενώ εξήρε και την ευγένεια των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

Η κυρία Ελευθερία, 76 χρόνων, έφτασε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενη από την εγγονή της που φέτος ψήφιζε για πρώτη φορά. Και εκείνη με τη σειρά της δήλωσε ότι όλα πήγαν μια χαρά, αφού είχε την εγγονή στο πλευρό της που τη συνόδευσε μέχρι την πόρτα και σε όλη τη διαδρομή τής εξηγούσε πώς πρέπει να ψηφίσει. Φεύγοντας είπε «Στο τμήμα μου υπήρχαν αρκετοί που περίμεναν, όμως αμέσως μου έδωσαν προτεραιότητα. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε από το μυαλό μου να μην έρθω να ψηφίσω, αλλά δεν το έχω κάνει ποτέ. Ήθελα να είμαι και με την εγγονή μου που θα ψήφιζε για πρώτη φορά. Σε καλό να μας βγει».

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass