Άλλοι για κάλπη τράβηξαν και άλλοι για παραλίες!

«ΕΞΟΔΟΣ» ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΑΦΙΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:25

«Να ψηφίσω πρώτα και να φύγω για θάλασσα ή να ψηφίσω το απόγευμα όταν γυρίσω;».

Αυτό ήταν το μόνο …άγχος που είχαν πολλοί Λαρισαίοι χθες, οι οποίοι δεν ήθελαν να χάσουν ούτε στιγμή για να απολαύσουν την αργία σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από την πόλη.

Άλλωστε με 30 βαθμούς Κελσίου στη Λάρισα ήταν δύσκολο για κάποιους να αντισταθούν και να μην εξορμήσουν σε παραθαλάσσιες γειτονικές περιοχές, χωρίς βέβαια να αποκλείουν από το πρόγραμμά τους την κάλπη.

Σύμφωνα με την κίνηση αυτοκινήτων που παρατηρήθηκε στις οδικές αρτηρίες εισόδων –εξόδων της πόλης, οι περισσότεροι επέλεξαν να ψηφίσουν το πρωί και να εξορμήσουν στα παράλια του νομού Λάρισας, αλλά και στα παράλια της Πιερίας, (αφού δεν θα πλήρωναν χθες διόδια), ώστε να μην βιαστούν να γυρίσουν αλλά να εξαντλήσουν κάθε λεπτό της ημέρας απολαμβάνοντας τη θαλασσινή αύρα.

Από την άλλη όσοι έμειναν στην πόλη απόλαυσαν μια ήσυχη πόλη, πίνοντας τον καφέ τους στις καφετέριες με παρέα, σε χαλαρούς ρυθμούς, είτε πριν, είτε –ιδιαίτερα- μετά την κάλπη.

Και φυσικά όλοι οι παραπάνω δεν ήταν υποψήφιοι!

Στις παρέες οι πολιτικές συζητήσεις κυριαρχούσαν, με χιουμοριστική διάθεση, χωρίς εντάσεις και καυγάδες.

Άλλωστε, η μέρα αυτή ήταν «μια μέρα γιορτής, γιορτής της δημοκρατίας, που ως τέτοια, μόνο με χαρούμενη διάθεση θα πρέπει να τη βιώσουμε» παρατηρούσε πολίτης, απολαμβάνοντας την μπίρα του, σε κατάστημα εστίασης.

Οι εκλογές «έδιωξαν» αλλά και έφεραν στην πόλη τους κατοίκους της για να ψηφίσουν.

Από τη μία, δηλαδή, χθες ολόκληρες οικογένειες εξόρμησαν στα χωριά καταγωγής τους, καθότι διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στα πάτρια εδάφη και απ΄ την άλλη επέστρεψαν οι εσωτερικοί μετανάστες: φοιτητές και εργαζόμενοι σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ειδικά οι τελευταίοι, επ’ ευκαιρίας των εκλογών, συνδύασαν τις εκλογές με διήμερη εκδρομή στη Λάρισα, φτάνοντας στην πόλη από το περασμένο Σάββατο.

 

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass