Στη ΔΙΕΠΑΦΗ η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 15:09

Την εικαστική έκθεση ΔΙΕΠΑΦΗ επισκέφτηκε η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών νομού Λάρισας στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, όπου την υποδέχτηκαν οι εικαστικοί Μαρία Ζησοπούλου και Δήμητρα Οικονόμου, εξηγώντας και αναλύοντας στοιχεία του κάθε έργου.

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών νομού Λάρισας αναφέρεται ότι: «Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών νομού Λάρισας προωθεί ενεργά την ενημερότητα του κοινού για τη νοητική υγεία. Καταρρίπτοντας τους πιθανούς φραγμούς, προάγει τη δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα, με σκοπό την καλλιέργεια της κάθε μονάδος και την ανάδειξή της σε επίκεντρο και μοχλό λειτουργικής επικοινωνίας.

Στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, οι εικαστικοί Μαρία Ζησοπούλου και Δήμητρα Οικονόμου ΔΙΕΦΑΠΤΟΥΝ, εστιάζοντας στο κοινό σύνορο μεταξύ δύο λειτουργικών μονάδων, αναδεικνύοντάς το σε σημείο όπου τα δύο συστήματα συναντιούνται και αλληλεπιδρούν. Σε διεύρυνση της ΔΙΕΠΑΦΗΣ, υποδέχθηκαν την ομάδα της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. σε μία δομημένη περιήγηση της έκθεσης. Εισήγαγαν και ανέλυσαν βασικές έννοιες και παρουσίασαν τα στοιχεία κάθε έργου, υποδυόμενες ή μη τη δημιουργό του, καταλήγοντας τελικά στην αποκάλυψη της πραγματικής τους ταυτότητας. Συζήτησαν τον ρόλο των διακριτών γεωμετρικών στοιχείων και χρωμάτων στα έργα τους, και πώς αυτά ενσωματώθηκαν συμπληρωματικά και παραπληρωματικά στα κοινά έργα και την ταυτότητα της έκθεσης. Η Μαρία Ζησοπούλου εξήγησε πώς η χρήση του λευκού-μαύρου σε σπειροειδή εξέλιξη εξυπηρετεί την αποτύπωση και την αναζήτηση της ασυνέχειας-συνέχειας. Η Δήμητρα Οικονόμου εξήγησε τον ρόλο του χρώματος και της αυστηρής γεωμετρίας στην οριοθέτηση ή την αποδόμηση του χώρου. Επισκέπτες και δημιουργοί συμμετείχαν σε έναν παραγωγικό διάλογο, πέρα από τα όρια της συνέντευξης του καλλιτέχνη από τον παρατηρητή, αναζητώντας συναισθηματικές ποιότητες. Όπως συνυπογράμμισε η επιμελήτρια της έκθεσης Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, σκοπός μιας σύγχρονης αφαιρετικής προσέγγισης είναι να διεγείρει συναισθηματικά τον αποδέκτη. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση των εικαστικών, στο οποίο οι συμμετέχοντες αποτύπωσαν με το προσωπικό τους ύφος στοιχεία της έκθεσης και κατόπιν ήρθαν σε ΔΙΕΠΑΦΗ ανταλλάσσοντας ή προσθέτοντας λεπτομέρειες σε αυτά.

Η συνεργατική αυτή δράση αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας της Ε.Ε.Ν.Α.Λ. με τη Μαρία Ζησοπούλου και το Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα. Η Ε.Ε.Ν.Α.Λ. ευχαριστεί τις δύο εικαστικούς και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ΔΙΕΠΑΦΗ, και παροτρύνει τους συμπολίτες σε δημιουργική διάδραση» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass