Κάποιοι ενημερωμένοι, άλλοι την τελευταία στιγμή

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:16

Κάποιοι απέφυγαν τους πειραματισμούς και τα δεκάδες (αρκετά από τα οποία) άγνωστα ψηφοδέλτια. Άλλοι προσπάθησαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα οικονομικά τους προβλήματα. Μερικοί επέλεξαν στην τύχη ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που κινήθηκαν σκεπτόμενοι την άνοδο της ακροδεξιάς.

*Η Μαρία Μ. είναι μια 17χρονη που ψήφισε για πρώτη φορά στη ζωή της. Βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο μαζί με τον πατέρα της. Εντυπωσιάστηκε από το γεγονός πως είχε να εκτελέσει τη διαδικασία για τέσσερις φορές όμως προβληματίστηκε για το ότι δεν γνώριζε πολλά πράγματα για πολλούς από τους δεκάδες συνδυασμούς των Ευρωεκλογών. «Θα μπορούσαν να έχουν ενημερώσει τον κόσμο περισσότερο διότι η Ευρώπη είναι κάτι που αφορά το μέλλον μας» υπογράμμισε ελπίζοντας πως δεν είναι αργά.

*Ο Γιώργος Αρ. είναι ένας 38χρονος που τα τελευταία χρόνια ζούσε στο εξωτερικό για λόγους δουλειάς. Για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε κόμμα στις Ευρωεκλογές είπε πως έκανε ό,τι θα έκανε και στις Εθνικές εκλογές. Μιλώντας στην «Ε» εξήγησε πως αρκετά από τα δεκάδες ψηφοδέλτια του ήταν εντελώς άγνωστα ενώ υπογράμμισε πως κινήθηκε «στα σίγουρα και στα γνωστά» ψηφοδέλτια για να μην πάει «η ψήφος χαμένη». Όσον αφορά τώρα στους υποψηφίους που έβαλε σταυρό τόνισε πως επέλεξε όσα πρόσωπα γνώριζε σαν όνομα.

*Ο Δ.Δ. στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία δεν ψήφισε για λόγους αντίδρασης. «Τώρα όμως ένιωσα την ανάγκη να το κάνω γιατί βλέπω τον φασισμό να ανεβαίνει σε όλη την Ευρώπη και είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Όχι για μένα αλλά για τα παιδιά μου» δείχνοντας τη μικρή του κόρη και εξηγεί πως το δημοκρατικό τόξο πρέπει να ενισχυθεί.

* Η κυρία Ιωάννα με τον κύριο Γρηγόρη είναι ένα ζευγάρι συνταξιούχων. Επέλεξαν να ψηφίσουν τις πρωινές ώρες για να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Ωστόσο το αρνητικό που επισήμαναν ήταν η έλλειψη των μελών της εφορευτικής επιτροπής με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άτομο να τους δώσει τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών στο χέρι πριν περάσουν στο παραβάν. Εκεί μέσα, όπως ανέφεραν, επέλεξαν το κόμμα που στηρίζουν από μικρά παιδιά γιατί θέλουν δυνατή τη φωνή του και στην Ευρωβουλή. «Άσχημα είναι και όλα αυτά που ακούγονται τα τελευταία χρόνια για τους παχυλούς μισθούς των ευρωβουλευτών» τόνισαν μεταξύ άλλων. «Μήπως τελικά γι' αυτό γίνεται τόσο μεγάλος αγώνας από πλευράς τους;» αναρωτήθηκαν και οι δύο.

*Η Γεωργία είναι μητέρα και άνεργη εδώ και έξι μήνες. «Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά τι θα γίνει στην Ευρώπη όταν δεν ξέρω τι θα γίνει στο σπίτι μου» εξηγεί με οργή, «βλέπω πως η Ελλάδα δεν είναι υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό με οδηγεί στο να επιλέξω κάτι ακραίο μήπως και ακουστούμε» τονίζει χαρακτηριστικά.

* «Αν σας πω ότι επέλεξα τελευταία στιγμή τι θα ψηφίσω θα με πιστέψετε;» είπε ο Νίκος Π. στην ερώτηση για το πώς επέλεξε κόμμα στις Ευρωεκλογές και δεν είχαμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. «Όταν μάλιστα είδα πως είχα να κάνω μια επιλογή ανάμεσα σε 37 ψηφοδέλτια τότε ζαλίστηκα» λέει με χιούμορ.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass