Στο Αυτόφωρο 39χρονη που θέλησε να ψηφίσει δύο φορές

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 22:02

Στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα μια 39χρονη Ρομά που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου κατηγορούμενη ότι προσπάθησε να διπλοψηφίσει ενώ είναι η πρώτη φορά - τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον - που συλλαμβάνεται πολίτης στην περιοχή μας για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Η 39χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» αρνείται τις κατηγορίες- οδηγήθηκε χθες ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών και παραμένει κρατούμενη προκειμένου σήμερα να παραπεμφθεί σε δίκη. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος της , στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής των εκλογών, η 39χρονη πήγε στο 487ο Εκλογικό Τμήμα, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου και άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

Μόνο που το έπραξε επιδεικνύοντας - σύμφωνα με πληροφορίες - μια πλαστή ταυτότητα με φωτογραφία άλλης γυναίκας που εμφανιζόταν ως γεννηθείσα το 1955 και με ατομικά στοιχεία, τρίτου αλλά υπαρκτού προσώπου.

Περίπου δύο ώρες αργότερα η 39χρονη, επέστρεψε στο ίδιο εκλογικό τμήμα και επιδεικνύοντας αυτή τη φορά την αληθινή της ταυτότητα, θέλησε να ψηφίσει ξανά. Ωστόσο χάρη στην παρατηρητικότητα του δικαστικού αντιπροσώπου αλλά και των εκλογικών αντιπροσώπων, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ενώ οι κληθέντες αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου, προχώρησαν στη συνέχεια στη σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η συλληφθείσα κάτοικος του οικισμού των Ρομά στον Τύρναβο, αρνείται τις κατηγορίες και κυρίως ότι δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τον δικαστικό αντιπρόσωπο με σκοπό να ψηφίσει για δεύτερη φορά και για λόγους που η ίδια γνωρίζει.

 

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass