Η επόμενη μέρα στον Δήμο Κιλελέρ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 26ης ΜΑΪΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 22:11

Η εκλογική μάχη που έδωσαν, με στόχο τη δημαρχία στο Κιλελέρ, μπορεί να χάθηκε για τους αντιπάλους του Θανάση Νασιακόπουλου, ο οποίος κατέκτησε την αυτοδυναμία με νίκη από την πρώτη Κυριακή, αλλά ο αγώνας τους συνεχίζεται για την ανάπτυξη και το συμφέρον του τόπου.
«Δώσαμε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες» υποστήριξε ο επικεφαλής του πρωτοεμφανιζόμενου συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» Θανάσης Μούσιος, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, και συγκροτεί τη μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης, μαζί με εννιά μέλη-υποψηφίους του συνδυασμού του.


«Θα αγωνιστώ προς όφελος των πολιτών, πιστός στις θέσεις μας και στο πρόγραμμά μας» δήλωσε στην «Ε» και ο επικεφαλής του επίσης πρωτοεμφανιζόμενου συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες» Θανάσης Αγγελόπουλος. Ο συνδυασμός του κατατάσσεται τρίτος σε ψήφους, μεταξύ των τεσσάρων της εκλογικής αναμέτρησης στον Δήμο Κιλελέρ, και κατακτά μία έδρα στο νέο σχήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
 «Αρνητικό για τα λαϊκά στρώματα» κρίνει το αποτέλεσμα ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Βασίλης Σταμουλάκης και μιλά για την «εμφάνιση ενός νέου διπολισμού που προέκυψε από εσωτερικές ανακατατάξεις προσώπων στις παρατάξεις».
Αναλυτικότερα οι επικεφαλής, δήλωσαν τα εξής:
-Θανάσης Μούσιος- «Ενωμένο Κιλελέρ»: «Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες δημότες του Κιλελέρ, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
Δώσαμε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι θα είμαστε η φωνή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι τις αποφάσεις μας και την εν γένει στάση μας, θα υπαγορεύει, πάντοτε, η προάσπιση του συμφέροντος του τόπου και των δημοτών μας. Συγχαίρω τον κ. Νασιακόπουλο για την εκλογή του, όπως και όλους τους υποψήφιους που εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική θητεία».
-Θανάσης Αγγελουσόπουλος- «Νέοι Ορίζοντες»: «Συγχαρητήρια στον Θανάση Νασιακόπουλο και στους συνεργάτες του, για την εκλογική τους νίκη.
Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύθηκαν και στήριξαν το όραμα του πρωτοεμφανιζόμενου συνδυασμού μας.
Τους υπόσχομαι, ότι από τη θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ, θα αγωνιστώ προς όφελος των πολιτών, πιστός στις θέσεις μας και στο πρόγραμμά μας».
-Βασίλης Σταμουλάκης- «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τα λαϊκά στρώματα. Μαρτυρά την εμφάνιση ενός νέου διπολισμού στον Δήμο Κιλελέρ. Βλέπουμε μια εσωτερική πολιτική ανακατάταξη μεταξύ των αστικών κομμάτων και των παρατάξεων, μια πολιτική συντηρητική αναδίπλωση. Εμείς διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε μια μάχη με ενιαία πολιτικά χαρακτηριστικά , με όρους κινήματος και διεκδικητικό πλαίσιο.
Αυτή η σταθερότητα δίνει τη δυνατότητα στον λαό να αλλάξει τα πράγματα, να οργανώσει την πάλη του, να συμπορευτεί στον αγώνα με το ΚΚΕ. Από σήμερα είμαστε ξανά στη μάχη».

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ»
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι στο «Νέο Κιλελέρ» ανά Δημοτική Ενότητα, διαφαίνεται να προηγούνται οι ακόλουθοι (κατ΄αλφαβητική σειρά): Βαρδακούλης Αχιλλέας, Γκουνιαρούδη Βάνα, Ζήγρας Χρήστος, Ζωϊοπούλου Ελένη, Καλέτσιος Σπύρος, Κουκούτσης Γιάννης, Μπακαλόπουλος Γιάννης, Νταφόπουλος Σωτήρης, Πινάκα Ιωάννα, Ρεντζιάς Αντώνης, Φιλιππούλης Κώστας , Χατζούλης Χρήστος, Χατζούλης Αχιλλέας, Χατζηκωνσταντίνου Κώστας , Χονδρονάσιος Αλέκος.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο συνδυασμός του Θανάση Νασιακόπουλου, καταλαμβάνει μεν λιγότερες έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ, από αυτές που είχε κατακτήσει στις δημοτικές εκλογές του 2014 -λόγω του νέου συστήματος της απλής αναλογικής -αλλά διατηρεί την απόλυτη πλειοψηφία, με 15 δημοτικούς συμβούλους, στο σύνολο των 27.
Ο συνδυασμός του Θανάση Μούσιου, «Ενωμένο Κιλελέρ», κάνει την παρθενική είσοδό του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνοντας 10 έδρες, που αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη, στην αρχή της νέας σύνθεσης της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κιλελέρ.
Ο Βασίλης Σταμουλάκης, διατηρεί σταθερά μία έδρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε και στις δημοτικές εκλογές του 2014, αν και στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, το ποσοστό ψήφων που έλαβε εμφανίζεται μειωμένο κατά 0,56 μονάδες σε σχέση με το 2014 (2014: 4,50%- 2019: 3,94%).
Μία έδρα καταλαμβάνει και ο Θανάσης Αγγελουσόπουλος.
Το τελικό αποτέλεσμα (στα 63 από τα 64 εκλογικά τρήματα) έχει ως εξής:
-Νασιακόπουλος Αθανάσιος «Νέο Κιλελέρ»: 54,08%, 15 έδρες
-Μούσιος Αθανάσιος «Ενωμένο Κιλελέρ»: 37,35%, 10 έδρες
-Αγγελουσόπουλος Αθανάσιος «Νέοι Ορίζοντες»: 4,63%, 1 έδρα
-Σταμουλάκης Βασίλειος «Λαϊκή Συσπείρωση» : 3,94%, 1 έδρα.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass