Στη Λάρισα αντιπροσωπεία από τη Μιραφλόρες του Περού

ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2019 16:11

Στη Λάρισα θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 10 μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουνίου αντιπροσωπεία της πόλης του Περού Μιραφλόρες που μετέχει και αυτή, όπως και η Λάρισα, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Διεθνούς Αστικής Συνεργασίας (IUC), που κύριο αντικείμενο έχει τη συνεργασία σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αστικού πρασίνου καθώς και διαχείρισης ενέργειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού την περουβιανή πόλη είχε επισκεφθεί για συναντήσεις εργασίας κατά το διάστημα από 28/1/2019 έως 31/1/2019 αντιπροσωπεία του Δήμου Λαρισαίων με επικεφαλής τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Σούλτη. Στη διάρκεια της επίσκεψης στο Περού ο δήμαρχος της Μιραφλόρες Louis Molina Arles επέδωσε επίσημη πρόταση αδελφοποίησης των δύο πόλεων, κάτι που θα συμβεί σε επίσημη τελετή στο Δημαρχείο Λάρισας την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 7 μ.μ.

Η αδελφοποίηση αυτή θα υλοποιηθεί μέσα από ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ανταλλαγών στους τομείς του πολιτισμού και των παραδόσεων, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του τουρισμού, της τοπικής παραγωγής, με αμοιβαία οφέλη για την τοπική οικονομία, ενώ θα ενισχυθεί και μέσω της συνεργασίας σε τεχνικά θέματα που έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του προγράμματος International Urban Cooperation.

Το πρόγραμμα της υποδοχής στη Λάρισα της περουβιανής αντιπροσωπείας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με την επίσημη υποδοχή και την έπαρση των σημαιών των δύο χωρών στην Κεντρική πλατεία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων. Στη διάρκεια των επαφών στη Λάρισα της αντιπροσωπείας της Μιραφλόρες θα οριστικοποιηθεί και το Τοπικό Σχέδιο Δράσης πάνω στις θεματικές συνεργασίας που επιλέχθηκαν.

ΜΙΡΑΦΛΟΡΕΣ

Ο Δήμος Μιραφλόρες είναι περιφερειακός δήμος της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα, με πληθυσμό 80.000 κατοίκων, ενώ λόγω του τουριστικού του χαρακτήρα φιλοξενεί πάνω από 500.000 επισκέπτες τον χρόνο. Η Μιραφλόρες αποτελεί το κύριο κέντρο της Λίμα για οικονομικές, γαστρονομικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass